Έρευνα στα γραφεία της βρετανικής εφημερίδας Daily Star, σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει τα βρετανικά μέσα, πραγματοποιεί η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Έρευνα στα γραφεία της βρετανικής εφημερίδας Daily Star, σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει τα βρετανικά μέσα, πραγματοποιεί η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο αν διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της Daily Star, αντιπάλου της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας στο κέντρο του Λονδίνου».
Ο Κλάιβ Γκούντμαν, πρώην ανακτορικός συντάκτης της News of the World ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2007 για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συνελήφθη εκ νέου νωρίτερα σήμερα, εργάζεται στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Star, την Daily Star Sunday.
Ο Γκούντμαν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ ότι υποκλέπτονταν μηνύματα από τους τηλεφωνητές τους που σχετίζονταν με τον τραυματισμό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο γόνατο.
Η νέα σύλληψη σχετίζεται με μια επιχείρηση της αστυνομίας η οποία αφορά τις καταγγελίες περί πληρωμών σε αστυνομικούς από στελέχη της News of the World, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ.
Η έρευνα στα γραφεία της Daily Star είναι το τελευταίο επεισόδιο του σκανδάλου των υποκλοπών μετά τη σύλληψη και του Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντή της News of the World και πρώην διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Η αστυνομία ερεύνησε σήμερα και την κατοικία του Κόλσον, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Daily Star, που ιδρύθηκε το 1978, ανήκει στον όμιλο Express Newspapers του Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ντέσμοντ και πουλά 700.000 αντίτυπα.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε πως υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ πρέπει να παραιτηθούν μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ερωτηθείς για την υπόθεση της Ρεμπέκα Μπρουκς, νυν γενικής διευθύντριας της βρετανικού σκέλους της News Corp. η οποία ήταν διευθύντρια της News of the World όταν άρχισαν οι υποκλοπές το 2002, ο Κλεγκ απάντησε: «Κάποιος από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
«Είναι απλώς άδικο να απολύονται κάποιοι δημοσιογράφοι, γραμματείς και διοικητικά στελέχη της News of the World και (τα στελέχη) να πιστεύουν ότι μπορούν να νίψουν τα χέρια τους όσον αφορά την υπόθεση» πρόσθεσε ο Κλεγκ.