Κόσμος
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 08:10

ΗΠΑ : Ενας ακόμη θανατοποινίτης εκτελέστηκε στο Τέξας

Ενας άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, μιας 66χρονης γυναίκας, εκτελέστηκε την Τρίτη με θανατηφόρα ένεση σε φυλακή του Τέξας.

Ο 36χρονος Τόνι Γουώκερ, είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της Βιρτζίνια Σίμονς, στο σπίτι της στην βορειοανατολική πόλη Ντάϊντζερφιλντ του Τέξας, στις 23 Μαϊου του 1992. Επίσης ομολόγησε ότι δολοφόνησε και τον σύζυγό της, τον 82χρονο Γουίλι Μπο Σίμονς, αλλά ποτέ δεν διώχθηκε για αυτό το έγκλημα.

Ο δράστης ζούσε στην ίδια γειτονιά και γνώριζε τα θύματα, ενώ όπως είπε στην αστυνομία πήγε στο σπίτι τους με την πρόφαση να πιει μια μπύρα. Εκείνο που πραγματικά ήθελε να κάνει, ήταν να κλέψει χρήματα για να αγοράσει κοκαϊνη. Χτύπησε και τα δύο θύματα μέχρι θάνατου, και βίασε την άτυχη γυναίκα λίγο πριν αυτή υποκύψει στα τραύματα της.

Με επιστολή ο Γουώκερ απολογήθηκε για το έγκλημα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων.

Ο 36χρονος, ο οποίος είναι ο 24ος θανατοποινίτης, που εκτελείται αυτόν τον χρόνο στο Τέξας, πριν οδηγηθεί στην αίθουσα εκτελέσεων ζήτησε να φάει τηγανητές πατάτες και πέντε κομμάτια τηγανητό κοτόπουλο.

Ακόμη τέσσερις θανατοποινίτες σε φυλακές της αμερικανικής πολιτείας πρόκειται να εκτελεστούν αυτόν τον μήνα, με επόμενο στη σειρά, τον Τζέσι Πάτρικ, ο οποίος βίασε και δολοφόνησε μια 80χρονη γυναίκα το 1989.