Κόσμος
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 12:01

Στην Τεχεράνη ο πρόεδρος του Πακιστάν

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι φθάνει σήμερα στην Τεχεράνη για συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον πνευματικό ηγέτη της χώρας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι φθάνει σήμερα στην Τεχεράνη για συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία.

Σύμφωνα με τον ιρανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ, ο Πακιστανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον πνευματικό ηγέτη της χώρας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Ισλαμαμπάντ περιορίσθηκε να δηλώσει ότι θέμα των συνομιλιών του πακιστανού προέδρου στην Τεχεράνη θα είναι «οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα».

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη μείωση κατά το εν τρίτον της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισλαμαμπάντ, που ανέρχεται σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και προορίζεται για τη διατήρηση της ασφάλειας.

Ο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι βρέθηκε και στις 25 Ιουνίου στην Τεχεράνη, συμμετέχοντας στις εργασίες της συνόδου των χωρών της περιοχής με θέμα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο