Κόσμος
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 20:30

Συγκεχυμένες πληροφορίες για την υγεία του Μουμπάρακ

Σε κώμα έπεσε ο Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου νοσηλεύεται κρατούμενος σε νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά θάλασσα. Πάντως, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο διευθυντής του νοσοκομείου διέψευσε την πληροφορία.

Σε κώμα έπεσε ο Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου που απομακρύνθηκε από την εξουσία το Φεβρουάριο, μετά από γενικευμένη εξέγερση, νοσηλεύεται κρατούμενος σε νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά θάλασσα.

«Ενημερώθηκα για την αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του Μουμπάρακ και τώρα κατευθύνομαι στο Σαρμ ελ-Σέιχ. Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι ο πρόεδρος είναι σε πλήρες κώμα», δήλωσε στο Reuters ο συνήγορός του, Φαρίντ ελ Ντιμπμ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η κατάσταση του Μουμπάρακ παραμένει σταθερή και περιστασιακά πέφτει σε κώμα, έτσι δεν υπάρχει κάτι νέο στην κατάστασή του», ανέφερε στο πρακτορείο γιατρός του νοσοκομείου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αργότερα, η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου διέψευσε την πληροφορία αυτήν.

«Ο διευθυντής του Διεθνούς Νοσοκομείου του Σαρμ ελ Σέιχ διαψεύδει τις δηλώσεις του δικηγόρου Ελ Ντιμπ, οτι ο Μουμπάρακ έχει πέσει κώμα», αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση