Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «θα ήταν σωστό» να υπάρξει παράταση της βουλευτικής περιόδου κατά μία ημέρα προκειμένου να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «θα ήταν σωστό» να υπάρξει παράταση της βουλευτικής περιόδου κατά μία ημέρα προκειμένου να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η Βουλή αναμένετο να διακόψει τις εργασίες της για έξι εβδομάδες την Τρίτη, ωστόσο οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί ζήτησαν μία ακόμα ημέρα εργασιών ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να συζητήσουν τα λεγόμενα του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της News International Ρεμπέκα Μπρουκς του παραιτηθέντα επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον ενώπιον βουλευτικών επιτροπών την Τρίτη.
Ο Κάμερον, που έφθασε σήμερα στη Νότια Αφρική, ανέφερε ότι «θα ήταν σωστό να υπάρξει συνεδρίαση του κοινοβουλίου την Τετάρτη». Η απόφαση για παράταση ή μη της βουλευτικής περιόδου θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται πλέον ισχυρές πιέσεις να δώσει εξηγήσεις μετά και τη χθεσινή παραίτηση του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων επειδή είχε προσλάβει ως σύμβουλο το πρώην στέλεχος της News of the World Νιλ Ουόλις, που ανακρίνεται ως ύποπτος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συνελήφθη ο στενός συνεργάτης του Κάμερον και πρώην διευθυντής της News of the World Αντι Κόλσον ως επικεφαλής των πρωθυπουργικών συμβούλων επικοινωνίας αμέσως μετά την αποχώρησή του από την News of the World, τον Μάιο 2007.
Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Αντι Κόλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του ανακτορικού συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν το 2006 για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα ανάκτορα.
«Αντίθετα με τον κ. Κόλσον , ο κ. Ουόλις δεν παραιτήθηκε από τη News of the World, και, καθ’ όσον γνωρίζω, δεν αναμείχθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο στην αρχική έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές», τόνιζει στο κείμενο παραίτησής του ο Στίβενσον.
«Δεν ήθελα να θέσω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για έναν ύποπτο που (τον Ουόλις) που σαφώς διατηρεί στενή σχέση με τον κ. Κόλσον», καταλήγει.