Κόσμος
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 07:34

Γαλλία: Αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής

Αισιόδοξος για την πορεία των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων σχετικά με τη σωτηρία της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία δεν θα αναζητήσει λύση βασιζόμενη σε ένα πιστωτικό γεγονός.

Αισιόδοξος για την πορεία των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων σχετικά με τη σωτηρία της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία δεν θα αναζητήσει λύση βασιζόμενη σε ένα πιστωτικό γεγονός.

«Εχω εμπιστοσύνη. Εχουμε συζητήσει κατ' επανάληψιν τηλεφωνικώς. Εχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση για να αποφευχθεί συλλογικό λάθος ή ένα πιστωτικό γεγονός», διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός.

«Η Γαλλία», συνέχισε, «δεν θα υποστηρίξει λύση που θα μοιάζει μεπιστωτικό γεγονός ή με άλλα λόγια εγκατάλειψη του χρέους».

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, να ολοκληρώσουν τους όρους ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, ούτως ώστε να προληφθούν οι ανησυχίες των αγορών για επίμονες και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ενωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων