Πολιτική
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 08:59

Η ατζέντα της ημέρας

* Συνεδριάζει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή την οποία θα απασχολήσουν θέματα οικονομίας.

* Πραγματοποιείται σήμερα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξης 21 Οκτωβρίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 (Τ+3).

* Με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ συναντάται σήμερα το πρωΐ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια θα έχει νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, εν όψει τη συνόδου κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, τη δεύτερη σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, με θέμα την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το πρωΐ συγκέντρωση στα γραφεία τους, στην οδό Μάρνη.

* Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Μετά από πολύμηνη και ταραχώδη διαδικασία οι δικαστές πρόκειται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους για τους εννέα νεαρούς κατηγορούμενους που δικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης.

* Σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ανω Σταυρού και στον οικισμό Αμπελάκια της Ασπροβάλτας το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Μετά τον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου διοργανώνεται λαϊκή βραδιά.

* Στις 10 π.μ. η συγκέντρωση των ιδιοκητών ταξί στα γραφεία του συνδέσμου τους στην οδό Μάρνη.

* Στις 10 π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών από την εισαγωγή της Coca-Cola ΕΕΕ ΑΕ στο Χρηματιστήριο. Την έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑ θα κηρύξει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Λόης.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή συνεδράζει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τα φαινόμενα βίας κατά των πολιτών. Θα γίνει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και θα διατυπωθούν προτάσεις.

* Στις 12 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Αγίου Κωνσταντίνου 40).

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, 8ος όροφος) συνάντηση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Χρήστου Σπίρτζη με τους πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και τους κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας με θέμα το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, με το οποίο αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μετά το τέλος της συνάντησης, στις 3 μ.μ., θα γίνουν ανακοινώσεις.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του Πολιτισμικού Οργανισμού, Αννας Φιλίνη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας, Γιάννη Μαργαρίτη, για την παρουσίαση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του μακαριώτατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Χίου, Χαρών, Οινουσσών, Διονυσίου, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 84 ετών.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα Prive) κοινή συνέντευξή Τύπου του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, Κώστα Παναγόπουλου και του ανώτερου διευθυντή Εταιρειών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργου Τσαπρούνη, για τη χορηγία του Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας και την ονομαστική χορηγία των αγώνων δρόμου 5.000 και 10.000 μέτρων.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του γενικού διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Utku Yazan, στον αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αντιπερφεριάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Μουσικοχορευτικό Ομιλο του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Λυρικής Σκηνής, Ν. Μουρκογιάννη.

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης".

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο σχετικά με τους γεωργικούς συνεταιρισμούς.

* Στις 7:30 μ.μ. στο "Do it" στην Ακτή της Βάρκιζας το beach party της EMC2.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Samaras (Αθανασίου Διάκου 14, Λαμία) η περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με ομιλητές: τον βουλευτή και γραμματέα Οργανωτικού, Λευτέρη Αυγενάκη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ανδρέου και Αθανάσιο Καρβέλη. Τα θέματα που θα συζητηθούν στις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις είναι:

1. Η στρατηγική επικοινωνίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

2. Σημεία πολιτικού λόγου.

3. Το εναλλακτικό οικονομικό σχέδιο που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Σιδηρόκαστρο (κέντρο Δήμητρα, τηλ.: 23230-23-597) εκδήλωση της Ενωσης Νέων Αγροτών Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο ενός τριημέρου επιστημονικής προσέγγισης, για να γίνει η ενδιάμεση παρουσίαση της προόδου των εργασιών-μελτών του ΤΕΙ Λάρισας στους τομείς προώθησης αγροτικών προϊόντων-αγροτουρισμός, στις εφαρμογές ξυλοκατασκευών στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή ενέργειας από αγροτικά υπολείμματα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μια γενικότερη προσέγγιση του πλαισίου των αγροτικών επαγγελμάτων όπως τα καταγράφει η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών.