Πολιτική
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 17:54

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Ιωάννινα

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων. Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι υπήρξε σύμφωνα με την Πυροσβεστική αναζωπύρωση.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί στην περιοχή των Ιωαννίνων, η οποία έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν οικίες στα Κάτω Μάρμαρα όπου οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτά.

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο «Καναντέρ» και δύο ελικόπτερα «Έρικσον» παίρνουν μέρος στο έργο της κατάσβεσης, με πολλά ωστόσο προβλήματα. Ήδη δύο «Καναντέρ», στα οποία καταγράφηκαν βλάβες, έχουν ακινητοποιηθεί στο κέντρο της λίμνης.

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να απειλεί αυτή την ώρα την κατοικημένη περιοχή των Κάτω Μαρμάρων, ενώ μικρά μέτωπα από αναζωπυρώσεις υπάρχουν, στο Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Ασβεστοχώρι, Μάρμαρα, Εργατικές Κατοικίες, Δουρούτη και Σταυράκι. Στην χωματερή της Δουρούτης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε πολλές περιοχές και κυρίως στο Σταυράκι, Κάτω Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο, πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Ιωαννίνων, επικουρούμενες και από γειτονικούς νομούς, συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ