Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 08:56

Η ατζέντα της ημέρας

* Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με θέμα το ποσοστό συμμετοχής του στην οικονομική βοήθεια της Ελλάδας.

* Ανακοινώνονται σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) τα στατιστικά στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών για τον Μάϊο.

* Σήμερα στη Βουλή:

1. Θα συζητηθούν επίκαιρες ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 του Κ.τ.Β.

2. Θα συζητηθεί η υπ' αριθ. 54/34/14.6.2011 επίκαιρη επερώτηση αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών 12 Βουλευτών της Ν.Δ. των κ.κ. Σ. Κεδίκογλου, Ε. Κωνσταντινίδη, Μ. Παπαδόπουλου, Σ. Αναστασιάδη, Μ. Χαρακόπουλου, Α. Καριπίδη, Θ. Λεονταρίδη, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Μ. Χαλκίδη, Κ. Κουκοδήμου, Γ. Κασαπίδη και Ν. Παναγιωτόπουλου, σχετικά με τα προβλήματα των Ελλήνων Παλιννοστούντων.

* Συνεχίζουν για έκτη ημέρα σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί που αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

* Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για τη στάση των μελών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εάν θα απεργήσουν ή όχι, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, με αίτημα την αναβολή του μεσοπρόθεσμου που υπαγορεύει τη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ.

* Λήγει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής και καταχώρησης αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών μετά την παράταση που είχε δοθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Αρχίζει από σήμερα στον νομό Λάρισας η διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Σωτηρίτσας και Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς, τα Δ.Δ. Πουρναρίου, Συκουρίου, Οσσας, Κυψελοχωρίου, Ελάτειας, Γόννων, Πυργετού, Ραψάνης και Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών και τα Δ.Δ. Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου. Οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, πρέπει να βρίσκονται στα κτήματά τους, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό. Επίσης, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων. Σημειώνεται, ότι, οι βιοκαλλιεργητές σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

* Στις 8:30 π.μ. στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, η συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αποκλεισμένες ήταν χθες οι είσοδοι στην πόλη.

* Στις 9:30 π.μ. στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου για ερευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» (5η συνεδρίαση - β' ανάγνωση). Εισηγητές: Αθανάσιος Χαντάβας και Σταύρος Καλαφάτης.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες.

* Στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τη νέα ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

* Στις 3 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Χρήστου-Εύης" στο 3ο χλμ. Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, στην Κομοτηνή η συνδιάσκεψη Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τα θέματα που θα συζητηθούν στην περιφερειακή συνδιάσκεψη είναι: η στρατηγική επικοινωνίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σημεία πολιτικού λόγου και το εναλλακτικό οικονομικό σχέδιο που προτείνει το κίνημα.

* Στις 8 μ.μ. στον χώρο τέχνης Micraasia (Κωνσταντινουπόλεως 78 & Ιερά Οδός), η ομάδα Μπουλούκι παρουσιάζει το έργο "Το δέντρο της ευτυχίας" σε σκηνοθεσία Χρήστου Συρμαζέκη. Παίζουν: Νίκος Παναγιωτούνης, Ολγα Βακούφη, Δομινίκη Παπαστεργίου και Χρήστος Συρμακέζης. Μετά την παράσταση Minimal House από τον DJ Zani Zak. Πληροφορίες: 6985-011-691 και 6937-508-338. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Happy Shows Festival.

* Στις 10 μ.μ. στο Ιnto My Garden parties του Aegli Garden, στην Αίγλη Ζαππείου, μουσικές επιλογές με τον παρουσιαστή του MTV Greece Γιώργου Σατσίδη & Vip Host τη Μυρτώ Κάζη.

Σάββατο 23 Ιουλίου

* Τροποποιήσεις από σήμερα στο δίκτυο λεωφορείων του ΟΑΣΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Ο ΟΑΣΑ προχωρά στην αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών για διασύνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα νέα δρομολόγια στο www.oasa.gr

* Στις 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολίβαδου, ημερίδα με θέμα: "Εθελοντισμός και Πολιτική Προστασία", με βασικούς ομιλητές τον πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ, Νικόλαο Σαχινίδη, τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Βέροιας, Φώτη Αργυρίου και τον νομικό εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου (ΠΟΞ), Γιώργο Γεωργίου. Η ημερίδα, που θα είναι ανοιχτή για συμμετοχές και τοποθετήσεις, στα θέματα που πραγματεύεται, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της διοργάνωσης "Γιορτές Βερμίου 2011".

* Στις 8 μ.μ. στο Διοικητήριο της Αρεόπολης η επίσημη τελετή του προγράμματος διασύνδεσης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, αλλά και στη δημιουργία πρότυπου μοντέλου παροχής υπηρεσίων.

* Στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο Ασπροβάλτας το παιδικό μιούζικαλ "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος" παρουσιάζει ο παιδικός θίασος του Χάρη Ρώμα, στο πλαίσιο του καλοκαιριού πολιτισμού που διοργανώνει ο Δήμος Βόλβης για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

* Στις 10 μ.μ. στον χώρο τέχνης Micraasia (Κωνσταντινουπόλεως 78 & Ιερά Οδός), έντεχνο ροκ με την Ιφιγένεια (ΝΑΜΑ) and The Love Cats. Πληροφορίες: 6985-011-691 και 6937-508-338, στο πλασίο του Happy Shows Festival.

Κυριακή 24 Ιουλίου

* Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τη νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, σε συνέχεια των συναντήσεών του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ. στην Αθήνα.

* Στις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέων Μουδανιών, αιμοδοσία στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

* Στις 10:30 π.μ. στα Πεύκα στο Ξηρολίβαδο οι 8οι Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Ομιλος Ξηρολίβαδου (ΠΟΞ), με τη συμμετοχή παιδιών προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και ενήλικες.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης θα τραγουδήσει "Τα λαϊκά της καρδιάς μας" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Αριστοτέλεια", που διοργανώνουν: η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο.