Οι τίτλοι των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων της Δευτέρας 25/7.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Κίνα στο πλευρό της Ελλάδας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το «παρών» στο πλευρό της Ελλάδας έδωσαν για ακόμη μια φορά οι Κινέζοι, χαιρετίζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την παροχή του δεύτερου πακέτου βοήθειας".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "93 νεκροί για ένα μανιφέστο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοκ εξακολουθεί να προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη ο 32χρονος ακροδεξιός Νορβηγός που έβαψε τα χέρια του με το αίμα 93 ανθρώπων, καθώς όχι μόνο δεν φαίνεται μετανιωμένος, αλλά δηλώνει πως μπορεί οι πράξεις του να ήταν στυγερές και αποτρόπαιες, όμως θεωρεί πως ήταν απαραίτητες και πως έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο που είχε αναλάβει!".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "11.312 Ελληνες προδότες προς εκτέλεση".
Η εφημερίδα γράφει "Ο παράφρονας Σκανδιναβός νεοναζί είχε φακελωμένη όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο Μπρέιβικ έχει καταγράψει 11.312 περιπτώσεις «Προδοτών Α' και Β' Κατηγορίας», ενώ «πρωταθλήτρια» ανακηρύσσεται η Γερμανία με 82.820!".
ΕΘΝΟΣ: "Βαθμολόγιο με νέο σύστημα στο Δημόσιο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζει εκ βάθρων το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από το οποίο θα εξαρτάται η μισθολογική εξέλιξή τους. Κατά την επεξεργασία του επικρατεί το σενάριο για πέντε βαθμούς και τρεις θέσεις ευθύνης".`
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μασόνος και σιωνιστής ο μακελάρης της Νορβηγίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ όλοι μιλάνε για έναν «χριστιανό φονταμελιστή ακροδεξιό που μισεί τους μουσουλμάνους», αποκρύβουν την αλήθεια!!!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Παίζει τα «δανεικά» στη ρουλέτα των πρόωρων εκλογών ο Γιώργος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο εκλογών τεστάρει ήδη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρά τις διαψεύσεις τις τελευταίες ημέρες με τις οποίες προσπαθεί -υποτίθεται- να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα μετά την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κτηνωδία. Η ακροδεξιά ιδεολογία όπλισε το χέρι του δράστη στη σφαγή των 93".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τη στιγμή που ο 32χρονος ακροδεξιός οπλοφόρος σκορπίζει το θάνατο στους «αριστερούς» του νησιού Ούτογια, ολόκληρη η Ευρώπη συνειδητοποιεί μουδιασμένη τις δυνατότητες πλήρους εκτροχιασμού που έχει η σταθερή ενίσχυση της άκρας Δεξιάς, κυρίως στις βόρειες χώρες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πυρετός για μπίζνες Ευρωπαίων στην Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ξαφνικός «έρωτας» της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα και στο βάθος τα... ασημικά. Το Βερολίνο έχει έτοιμο πρόγραμμα 16 σημείων για την ενεργό εμπλοκή των Γερμανών επιχειρηματιών στις αποκρατικοποιήσεις".
ΕΣΤΙΑ: "Η συνταγή για την σωτηρία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν υπάρχει λοιπόν παρά μία και μόνη συνταγή που οδηγεί στην σωτηρία του τόπου. Οφείλει δε να την εφαρμόση η Κυβέρνησις και να την στηρίξη η αξιωματική Αντιπολίτευσις. Ραγδαία συρρίκνωσις του δημοσίου τομέως και δραστικός περιορισμός των δαπανών του, με παράλληλη μείωση των φόρων κι άρση όλων των αντικινήτρων που αναστέλλουν την ανάπτυξη".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "100.000 εργαζόμενοι εκτός βαρέων και ανθυγιεινών".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανατροπές για χιλιάδες εργαζόμενους φέρνει η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία τίθεται σε δημόσια διαβούλευση με στόχο την ταχεία εφαρμογή της".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ερχεται φόρος ως 15% για καταθέσεις στο εξωτερικό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φοροκυνηγητό εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών για όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και είτε δεν δήλωσαν τους τόκους είτε «σκοντάφτουν» στο πόθεν έσχες".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Οργιο λαθρεμπορίας στα αλκοολούχα".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αμεση εφαρμογή των μέτρων για αποκρατικοποιήσεις-έσοδα".
"Eνίσχυση των φορολογικών εσόδων, με την υλοποίηση των φοροεισπρακτικών μέτρων του εφαρμοστικού νόμου και των νέων φορορυθμίσεων, καθώς και η προώθηση ταχύτατων αποκρατικοποιήσεων συνιστούν τις προτεραιότητες του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο προσεχές δίμηνο, εντός του οποίου η κυβέρνηση θα δώσει τις πρώτες εξετάσεις στην τρόικα, μετά τη νέα συμφωνία για τη λύση του προβλήματος του χρέους".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάσα σε 3 μέτωπα. Θετικό σήμερα για τράπεζες - Χ.Α. - ομόλογα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις στις τράπεζες. Το Χρηματιστήριο «βλέπει» τώρα τις 1.400 μονάδες. Αυξάνεται η ζήτηση για ελληνικούς κρατικούς τίτλους".