Κόσμος
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 11:53

Νορβηγία: Προς αναθεώρηση ο αριθμός των θυμάτων

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο νησί Οτόγια την περασμένη Παρασκευή. Το Παλάτι επιβεβαιώσε ότι ανάμεσα στα θύματα στο νησί ήταν και ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο νησί Οτόγια την περασμένη Παρασκευή.

«Απ΄ό,τι γνωρίζουμε τώρα, φαίνεται ότι θα αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν (στο νησί)», είπε ο επικεφαλής της νορβηγικής αστυνομίας, Ειστεϊν Μέλαντ.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο Νορβηγός Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 86 ανθρώπους στο νησί Οτόγια, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το Οσλο, και επτά ανθρώπους σε βομβιστική επίθεση με στόχο κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, το Παλάτι της Νορβηγίας επιβεβαιώσε τις πληροφορίες του Τύπυ ότι ανάμεσα στα θύματα του Αντρες Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Οτόγια ήταν και ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας.

Η εκπρόσωπος του Παλατιού, Μαριάν Χάγκεν, δήλωσε ότι το θύμα ήταν ο Τροντ Μπέρντσεν, 51 ετών, γιός του πατριού της Μέτε-Μάριτ, ο οποίος πέθανε το 2008.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων, ο Μπέρντσεν βρισκόταν στο νησί για την ασφάλεια των περίπου 600 νεαρών μελών του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος που είχαν κατασκηνώσει εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ