Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 11:31

ΚΚΕ: Ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των ΒΑΕ

Για ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, καθώς και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που όπως αναφέρει, «διευκολύνει την κυβέρνηση παρέχοντας της άλλοθι για να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο».

Για ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσού, χρησιμοποιεί σαθρά και ανεδαφικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την επιδρομή εναντίον αυτής της θεμελιώδους κατάκτησης των εργαζομένων, ενώ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «κινούμενη στον άξονα της αναγκαιότητας της παραπέρα "επιστημονικής" τεκμηρίωσης, διευκολύνει την κυβέρνηση παρέχοντας της άλλοθι για να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο».

«Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια», υποστηρίζει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην «επιχείρηση κατάργησης του θεσμού των ΒΑΕ». «Έχουν υποχρέωση να διεκδικήσουν τη διεύρυνση της λίστας εκεί που απαιτείται, να παλέψουν για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες - 50 για τις γυναίκες στα ΒΑΕ, στα 60 - 55 αντίστοιχα για όλους τους εργαζόμενους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας», τονίζεται χαρακτηριστικά.