Πολιτική
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 12:13

ΝΔ: Στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ η βεντέτα Γ.Ραγκούση με τον Δ. Ρέππα

Τους χειρισμούς του Γ. Ραγκούση στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί στηλίτευσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για βεντέτα του υπουργού με τον προκάτοχό του Δ.Ρέππα και ζητώντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για τους χειρισμούς του στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για βεντέτα του υπουργού με τον προκάτοχό του Δ.Ρέππα και ζητώντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Μιχελάκης καταλογίζει στην κυβέρνηση ανευθυνότητα, καθώς όπως αναφέρει, χθες ο κυβερνητικος εκπρόσωπος «απέδειξε ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση και άδειασε τον κ. Ραγκούση, υποσχόμενος αντ’ αυτού, "απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες"» και «σήμερα, ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης φέρνει στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την προσωπική του βεντέτα με τον κ. Ρέππα». «Δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά κανενός. Οφείλει όμως, ο κ. Ραγκούσης να καταλάβει πως δεν είναι δικαίωμά του να παίζει οποιαδήποτε παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και της τουριστικής μας βιομηχανίας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και χαρακτηρίζει αδιανόητο να εμφανίζεται ο υπουργός ανέτοιμος για συγκεκριμένες προτάσεις. «Όπως αδιανόητη», συμπληρώνει, «ήταν και η απόφασή του να καταργήσει τη ρύθμιση του προκατόχου του, χωρίς να έχει ο ίδιος συγκεκριμένη αντιπρόταση και, βέβαια, δεν μπορεί, μετά από όσα συνέβησαν να μην έχει ακόμη συγκεκριμένες θέσεις και να ζητά -μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- πρόσθετο χρόνο.

Όμως, χρόνος για παράταση της κυβερνητικής ανευθυνότητας δεν υπάρχει, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης και πλέον, όπως υπογραμμίζει, η ευθύνη ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος «οφείλει να εγκαταλείψει το ρόλο του ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».