Πολιτική
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 11:15

Πρόγνωση καιρού

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα στα δυτικά. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ήπειρο και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Γενικά αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: μικρή άνοδος.

Πηγή: EMY