Πολιτική
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 07:22

Συγχαρητήρια Τζ. Μπους σε Γ. Παπανδρέου για τη δουλειά της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας

Σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους, είχε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια δεξίωσης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, προς τιμήν των ξένων αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τζωρτζ Μπους συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου, γιατί όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έκανε καλή δουλειά με την τρομοκρατία. Επίσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και χαρακτήρισε εποικοδομητικό τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, συνεχάρη τον πρόεδρο για την ομιλία του στη συνέλευση του ΟΗΕ, για το θέμα του Ιράκ, καθώς όπως είπε, είναι αναγκαία η νομιμοποίηση μιας ενδεχόμενης επιχείρησης, εναντίον της Βαγδάτης.

Οσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, ότι, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι η Αθήνα αναγνωρίζει τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε για 1,5 ώρα στη Ν. Υόρκη και με τον Τούρκο ομόλογό του, Σουκρού Γκιουρέλ. Ηταν η πρώτη συνάντηση, μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι συμφώνησαν σε μία σειρά διμερών θεμάτων, ενώ διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο, επί θεμάτων χαμηλής πολιτικής.