Πολιτιστικά
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 12:07

Οι «Aλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου στο φεστιβάλ Βενετίας

20 ταινίες θα διεκδικήσουν μαζί με την ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, τον Χρυσό Λέοντα στην 68η Biennale από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2011 στη Βενετία

20 ταινίες θα διεκδικήσουν μαζί με την ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, τον Χρυσό Λέοντα στην 68η Biennale από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2011 στη Βενετία.

Η νέα ταινία του δημιουργού του Κυνόδοντα, επελέγη να διαγωνισθεί στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας 2011, ανάμεσα ταινίες των Αλεξάντερ Σοκούροφ («Faust»), Φιλίπ Γκαρέλ («A Burning Hot Summer»), Γουίλιαμ Φρίντκιν («Killer Joe») και Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρανό («Poulet aux Prunes»).

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος και πρωταγωνιστούν η Αριάν Λαμπέντ, η Αγγελική Παπούλια και ο Άρης Σερβετάλης.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που ονομάζεται «Άλπεις» και ο αρχηγός της, ονομάζεται Mont Blanc. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.