Πολιτική
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 11:31

Πρόγνωση καιρού

Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν το βράδυ στη Μακεδονία, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν το βράδυ στη Μακεδονία, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: αρχικά σχεδόν αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα στα ορεινά ενώ το βράδυ σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις στη Θεσσαλία. Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσιου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει στα ανατολικά του νομού. Το βράδυ οι νεφώσεις και πάλι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στην Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια μικρή πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: EMY