Αθλητικά
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 13:27

Ο Βόκολος νέος βοηθός του Σάντος στην Εθνική

Ο Λεωνίδας Βόκολος θα αναλάβει χρέη βοηθού του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, αντικαθιστώντας τον Ζήση Βρύζα, που αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Λεωνίδας Βόκολος θα αναλάβει χρέη βοηθού του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, αντικαθιστώντας τον Ζήση Βρύζα, που αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις ηλικίες κάτω των 17 αναλαμβάνει άμεσα τα νέα καθήκοντά του, καθώς θα βρίσκεται στο πλευρό του Πορτογάλου ομοσπονδιακού για το φιλικό με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 10 Αυγούστου.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σάντος ανακοίνωσε την Παρασκευή κλήσεις του. Σε αυτές βρίσκεται για πρώτη φορά τα ονόματα των Γιάννη Ζαραδούκα του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος φαίνεται ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου με τις εμφανίσεις του στα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» στο Europa League, του Ανδρέα Τάτου του Ατρομήτου και του Θάνου Πέτσου της Καϊζερσλάουτερν.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Πέτσος, Πλιάτσικας, Μάκος, Τάτος, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μόρας Δέλλας και Βύντρα «για διαφορετικούς λόγους ο καυένας», όπως εξήγησε ο Σάντος. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε πως συνεχίζει να τους υπολογίζει και να τους εμπιστεύεται. «Θεωρώ ότι το φιλικό είναι μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσω πράγματα και πρόσωπα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος λόγο της εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια είχε ειπωθεί ότι θα αποκλειόταν από την Εθνική, σχολίασε: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση, δεν έχει φτάσει σε μένα κάτι τέτοιο. Για τον Αβραάμ έχω την καλύτερη άποψη. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Στην εθνική αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα από πλευράς ΕΠΟ».