Πολιτική
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 10:52

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι σήμερα Τρίτη ο καιρός, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι σήμερα Τρίτη ο καιρός, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αθήνα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυμένοι βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια πελάγη τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια κυρίως από το απόγευμα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Πηγή: EMY