Κόσμος
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 11:29

Απαγωγή Αμερικανού στο Πακιστάν

Οκτώ ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έναν Αμερικανό στη Λαχώρη του ανατολικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οκτώ ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έναν Αμερικανό στη Λαχώρη του ανατολικού Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ενοπλοι έφθασαν με αυτοκίνητο στην κατοικία του Αμερικανού, τον οποίο απήγαγαν αφού προηγουμένως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τρεις ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε συντονισμό με τις πακιστανικές αρχές στην έρευνα για την απαγωγή.

«Γνωρίζουμε για την απαγωγή ενός αμερικανού πολίτη που εργαζόταν στη Λαχώρη», δήλωσε η Τζοάν Μουρ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας. «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην έρευνα και είμαστε σε επαφή με τους οικείους, ενώ προσφέρουμε προξενική υποστήριξη στην οικογένεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πακιστάν και την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πρόκειται για τον Γουόρεν Γουέινσταϊν, έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα σε προγράμματα διεθνούς ανάπτυξης που εργαζόταν για την εταιρία J.E. Austin Associates.

Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια ο Γουέινσταϊν ζούσε στο Πακιστάν, κυρίως στο Ισλαμαμπάντ αλλά συχνά ταξίδευε στη Λαχώρη. Απήχθη γύρω στις 03:30' σήμερα το πρωί (01:30΄ώρα Ελλάδος) από οκτώ ένοπλους που εισέβαλαν στο σπίτι του, σε ακριβό προάστιο της Λαχώρης, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς και φιλελεύθερες πόλεις της χώρας, δύο ημέρες πριν από την οριστική αναχώρησή του από το Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή.