Αθλητικά
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 07:37

Φιλικό: ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε τα βασικά στους Ζωσιμάδες, δεν πέρασε το τεστ ετοιμότητας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και η «ερυθρόλευκη» εικόνα στο 0-0 πρέπει να προβληματίζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Θετικός ο Φέισα, θέλει χρόνο ο Γιέστε.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε τα βασικά στους Ζωσιμάδες, δεν πέρασε το τεστ ετοιμότητας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και η «ερυθρόλευκη» εικόνα στο 0-0 πρέπει να προβληματίζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Θετικός ο Φέισα, θέλει χρόνο ο Γιέστε.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με σχήμα 4-2-3-1. Ο Δασκαλάκης ήταν ο βασικός πορτιέρο.

Στην άμυνα ήταν οι Μανιάτης, Παπάζογλου, Βαλεριάνος και Μαρκάνο. Αμυντικό χαφ άρχισε ο Ουρτάδο και μπροστά του στο κέντρο ήταν ο Ιμπαγάσα. Δεξί χαφ ήταν ο Χαβίτο και αριστερό ο Ριέρα. Κρυφός κυνηγός ξεκίνησε ο Κάταϊ και μοναδικός προωθημένος ο Πάντελιτς.

Από την άλλη ο ΠΑΣ κατέβασε σύστημα 4-3-3. Ο Φέγκρους ήταν ο γκολκίπερ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απάρτιζαν οι Κώτσιος, Μπουζίντ.

Δεξί μπακ ήταν ο Πάντος και αριστερό ο Βάντερσον. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Πατσατζόγλου, Κεϊτα, Λίλα και την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Ντε Βινσέντι, Τζάνης και Μπακαγιόκο.

Κακή εικόνα από Ολυμπιακό, ανώτερος ο ΠΑΣ

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ λίγα πράγματα απέναντι σε έναν πιο ορεξάτο, πιο κινητικό και πιο επικίνδυνο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ είχε σαφώς πιο καλή ανάπτυξη από τον Ολυμπιακό που ιδιαίτερα μετά την αλλαγή -λόγω τραυματισμού- του Ιμπαγάσα στο 16ο λεπτό δυσκολευόταν να βρει... διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πολύ λίγων φάσεων πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια αξιόλογη επιθετική ενέργεια να επιδείξει. Το βασικό πρόβλημα των Πειραιωτών ήταν η κυκλοφορία της μπάλας αλλά και το γεγονός πως δεν υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών.

Από την άλλη ο ΠΑΣ έδειχνε αλλά και ήταν πιο δεμένη ομάδα. Έβγαλε την μπάλα πολύ πιο εύκολα μπροστά και παρουσίαζε πιο καλή εικόνα και δημιουργικά αλλά και επιθετικά από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ούτε τώρα σκόραρε ο Πάντος

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως στο 41ο λεπτό ο Πάντος κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και ενώ στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε. Ο έμπειρος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε μία πολύ ωραία κίνηση και βγήκε απέναντι στον Δασκαλάκη για το γκολ, όμως ο βοηθός σήκωσε αμέσως την σημαία.

Θετικός ο Φέισα

Ο Λιούμπομιρ Φέισα στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό έδειξε ένας κοντρολαρισμένος και σοβαρός παίκτης. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν... πουλάει την μπάλα και έχει καλές τοποθετήσεις. Ωστόσο ο Σέρβος... χάθηκε στην γενική μετριότητα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

Φανέρωσε ωστόσο κάποιες πτυχές του ταλέντου αλλά και το γεγονός πως μπορεί να βοηθήσει. Από το πρώτο μέρος δεν υπήρξε πάντως κάποιος παίκτης των Πειραιωτών που όντως να ξεχώρισε ιδιαίτερα.

Σχεδόν... απαρατήρητοι οι Ριέρα, Ουρτάδο

Στο πρώτο μέρος οι Ριέρα και Ουρτάδο έλαμψαν διά της απουσίας τους στους τομείς ευθύνης τους. Ο μεν Ουρτάδο ήταν αργός, βαρύς και δυσλειτουργικός στο παιχνίδι του ενώ ο Ριέρα δεν κατάφερε να σηκώσει οργανωτικά και επιθετικά στις πλάτες του την ομάδα του.

Δέσποσαν οι Πάντος, Βινσέντι, Κώτσιος

Όσον αφορά στον ΠΑΣ από το πρώτο μέρος μπορεί να κρατήσει κανείς την απόδοση των Πάντου, Βινσέντι και Κώτσιου. Και οι τρεις αυτοί παίκτες προσπάθησαν ιδιαίτερα και έβγαλαν καλή εικόνα στο γήπεδο τόσο δημιουργικά (Βινσέντι) όσο και αμυντικά (Πάντος, Κώτσιος). Ο Κώτσιος μάλιστα δυσκόλεψε πολύ τον Πάντελιτς.

Πολλές αλλαγές για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους: Μέγιερι, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδη, Μοδέστο, Φέισα, Γέστε, Φουστέρ, Γκρμπιτς, Φετφατζίδη, Μιραλάς. Με άλλα λόγια ο μόνος παίκτης που δεν έγινε αλλαγή ήταν ο Φέισα ενώ ο ΠΑΣ δεν πραγματοποίησε αλλαγές στο ξεκίνημα του Β' μέρους.

Ο Σέρβος πάντως ανέβασε και άλλο στροφές στο Β' μέρος με συνέπεια να είναι ακόμα καλύτερος. Ο Φέισα και τρεξίματα, και πάλεψε αλλά και μπαλιές έβγαλε.

Πιο δραστήριοι αλλά την ευκαιρία ο ΠΑΣ

Με την είσοδο αρκετών εκ των βασικών οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν στο Β' μέρος και ανώτεροι από το πρώτο ημίχρονο αλλά και πιο δραστήριοι. Βελτίωσαν τον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και την οργάνωση αλλά και πάλι χώλαιναν στην τελική προσπάθεια στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία κλασική ευκαιρία μέσα σε 90 λεπτά παιχνιδιού. Επίσης οι παίκτες του άφηναν αρκετούς κενούς χώρους στον ΠΑΣ ενώ αντιμετώπισαν και ορισμένα προβλήματα στην άμυνα.

Πάντως την μεγάλη ευκαιρία για γκολ την είχε ο ΠΑΣ στο 71'. Μετά από φάουλ του Μπεσέρα ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ και ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε για τα καλά σε αυτήν την φάση. Οι Γιαννιώτες βάσει της εικόνας τους άξιζαν την νίκη στο συγκεκριμένο φιλικό καθώς και ευκαιρίες είχαν και πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο έπαιξαν. Στο 86' ο ΠΑΣ φώναξε για χέρι του Μέλμπεργκ στην μικρή περιοχή.

Θετικά δείγματα και από Γέστε αλλά...

Και ο Γέστε πάντως είχε θετικά δείγματα γραφής. Είχε ορισμένες καλές στιγμές με κάποιες καλές μπαλιές που έβγαλε ενώ είχε και ένα καλοχτυπημένο φάουλ. Βέβαια και για τον Ισπανό και για τον Φέισα είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα. Και πάλι όμως φάνηκε ότι ακόμα θέλει δουλειά... Από εκεί και πέρα οι πιο πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού κινήθηκαν σε ρηχά νερά...

Εν κατακλείδι...

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με αυτά που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο φανέρωσε πως θέλει ακόμα δουλειά, κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης, της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και της τελικής προσπάθειας. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερός του στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πολύ προβληματισμένος μετά το τέλος του ματς...

ΠΑΣ Γιάννινα: Φέγκρους, (82' Κηπουρός ) Πάντος, ( 91' Τσάνης ) Βάντερσον, ( 58' Μιχαήλ ) Μπουζίντ, ( 75' Τζιμόπουλος ) Κεϊτά, 58' Μπεσέρα ) Λίλα, ( 80' Βίλα ), Πατσατζόγλου, ( 91' Οικονόμου ) Ντε Βινσέντι,( 70' Ανδράλας), Κώτσιος, ( 85' Χούτ), Τζάνης, (58' Γεωργίου) Μπακαγιόκο (70' Κουέβας).

Ολυμπιακός: Δασκαλάκης (46' Μέγιερι), Μανιάτης (46' Μοντέστο), Παπάζογλου (46' Μέλμπεργκ), Ιμπαγάσα (16' Φέισα), Πάντελιτς (46' Μιραλάς ) Ριέρα (46' Φετφατζίδης), Χαβίτο (46' Γκρμπιτς), Βαλεριάνος (46' Χολέμπας), Κάταϊ (46' Γέστε), Μαρκάνο (46' Φουστέρ), Ουρτάδο (46' Ποτουρίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr