Οι τίτλοι των πολιτικών εφημερίδων της 17ης Αυγούστου.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κανόνι» 1,3 δισ. από ακάλυπτες επιταγές!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δραματικές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία αποτυπώνονται ανάγλυφα στην πορεία των ακάλυπτων επιταγών".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Διπλό Βατερλό για τον Βενιζέλο".
"Η Φινλανδία αποκάλυψε (ενώ ο ίδιος μέχρι προχθές το διέψευδε) την «περίεργη» συμφωνία με την Ελλάδα που θα καταθέσει ένα ποσό ως εγγύηση ανάλογο με τη συνδρομή της σκανδιναβικής χώρας στο πακέτο στήριξης. Και δεύτερο «Βατερλώ του Μπένι» με την Τίνα: Ο Γιώργος τη διόρισε με ΦΕΚ μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ, παρά το βέτο του αντιπροέδρου" γράφει η εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ: "Νέα κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 7 αλλαγές στις προϋποθέσεις, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δημιουργεί νέο καθεστώς στη χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνικό «υπερόπλο» στα αζήτητα λόγω... χαμηλού κόστους!!!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέντε Ελληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας «πολλαπλασιαστική ισχύος»!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εσκασε η αγορά".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, προϊδεάζοντας για το δυσκολότερο φθινόπωρο των τελευταίων δεκαετιών. Μετά τα στοιχεία που δείχνουν μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας και των λουκέτων, ήλθαν χθες τα φέσια των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, που αποτυπώνουν το έντονο πρόβλημα της έλλειψης ρευστού που αντιμετωπίζει η αγορά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκηνικό απόβασης σε ελληνικό νησί από τους Τούρκους".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο τραυματισμός, από γκάφα, 15 Τούρκων αξιωματικών αποκάλυψε τη μυστική αποβατική άσκηση στην περιοχή της Σμύρνης".
ΕΣΤΙΑ: "Ο εχθρός της προόδου. Το κράτος υπονομεύει την ιδιωτική πρωτοβουλία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρόοδος επιτυγχάνεται κατ΄εξοχήν από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόοδος οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική. Ρόλος του κράτους είναι να θέτη το πλαίσιο ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύσσεται και να προοδεύη. Στην Ελλάδα εν τούτοις, ο ρόλος του κράτους έχει στρεβλωθή πλήρως".
Η ΑΥΓΗ: "Σε κακά χέρια το ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δογματική προσήλωση από Μέρκελ - Σαρκοζί στην αδιέξοδη πολιτική για τους λαούς και το νόμισμα της Ευρώπης. Αποκλείστηκε ακόμη μια φορά το ευρωομόλογο και ζητείται η συνταγματική κατοχύρωση του «χρυσού κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δηλαδή της διαρκούς λιτότητας".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "100.000 προσλήψεις με άρωμα εκλογών".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο επανέρχονται μετά τις νέες προσλήψεις από το παράθυρο στους δήμους που δρομολογεί η κυβέρνηση, δημιουργώντας μια νέα στρατιά πεντάμηνων συμβασιούχων".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέοι κανόνες για φόρους και χρέος".
"Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης αποτελούν οι χθεσινές αποφάσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους" εκτιμά η Καθημερινή.
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μπόνους ένας μισθός για κατάθεση 20.000 ευρώ".
"Τραπεζικές ευκαιρίες για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αξιοποιήστε με απλούς και έξυπνους τρόπους τις αποταμιεύσεις σας, σε σίγουρες επενδύσεις χωρίς ρίσκο"..
Ο ΛΟΓΟΣ: "Μειώνονται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) επανακαθορίζει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ήδη εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία, "ούτως ώστε να επιτευχθεί η δικαιότερη και ορθολογικότερη καταβολή του επιδόματος", όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι λαοί στο στόχαστρο και με την οικονομική διακυβέρνηση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη, με τη δημιουργία οικονομικού συμβουλίου της Ευρωζώνης με θητεία 2,5 χρόνων, την επιβολή αυστηρών κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας και κυρώσεων, σκληρά προγράμματα λιτότητας και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, έκαναν χτες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ".
ΤΑ ΝΕΑ: "Συν και πλην για την Ελλάδα με τη συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιβεβαιώνονται οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για το πακέτο προς την Ελλάδα, ενισχύεται η οικονομική διακυβέρνηση, εξασφαλίζονται πόροι από τον φόρο συναλλαγών για τη στήριξη της ευρωζώνης. Αμφισβητείται η άμεση επίδραση που θα έχει η συμφωνία στις αγορές, αναβάλλεται η απόφαση για την υιοθέτηση ευρωομολόγου, δεν αποφασίστηκε η ενίσχυση του ταμείου βοήθειας".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ωδίνες τοκετού για το ευρωομόλογο".