Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 23:24

Φιλικό: Νίκη του Ολυμπιακού επί της Γαλατασαράι

Βελτιωμένος συγκριτικά με προηγούμενα φιλικά του παιχνίδια, πολύ επιθετικός και συγκεντρωμένος επί 90 λεπτά παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γαλατασαράι, την οποία νίκησε με 1-0 στο Καραϊσκάκη μποροστά σε 20.000 φίλους του.

Βελτιωμένος συγκριτικά με προηγούμενα φιλικά του παιχνίδια, πολύ επιθετικός και συγκεντρωμένος επί 90 λεπτά παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γαλατασαράι, την οποία νίκησε με 1-0 στο Καραϊσκάκη μποροστά σε 20.000 φίλους του.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των ερυθρολεύκων στα φετινά φιλικά παιχνίδια και εξίσου θετικό ήταν και το δείγμα της εμφάνισης που πραγματοποίησε απέναντι σε μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου.

Φέισα ο αντι - Ιμπαγάσα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αντιμετώπιζε τις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Αριέλ Ιμπαγάσα, Ράφικ Τζιμπούρ, Βασίλη Τοροσίδη και Όλοφ Μέλμπεργκ, στο πιο δυνατό μέχρι τώρα φιλικό που έχουν δώσει οι Πειραιώτες παρέταξε ένα σχήμα το οποίο- τουλάχιστον σε διάταξη – προβλέπεται να το δούμε αρκετές φορές ιδιαίτερα στα παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βάσκος προπονητής παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με το συνηθισμένο σχήμα 4-4-1-1 με αρκετές ωστόσο αλλαγές συγκριτικά με προηγούμενα ματς προετοιμασίας.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φράνκο Κοστάντσο, ενώ τη αμυντική τετράδα συγκροτούαν οι Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Μαρκάνο και Χολέμπας.

Ο Φρανσουά Μοντέστο ήταν ο μοναδικός «καθαρόαιμος» κόφτης, με τον Λιούμπομιρ Φέισα σε ρόλο αντι – Ιμπαγάσα στην «πρώτη» του νεοαποκτηθέντα μέσου στο «Καραϊσκάκη».

Οι Μιραλάς και Ριέρα κάλυπταν τις δύο πτέρυγες, ενώ ο Νταβίντ Φουστέρ είχε τον συνηθισμένο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς, που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

«Σφικτό» σχήμα η «Γαλατά»

Από την πλευρά ο προπονητής της «Γαλατά» Φατίχ Τερίμ παρέταξε και αυτός «σφικτό σχήμα». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μουσλέρα, ενώ την αμυντική τετράδα της τουρκικής ομάδας συγκροτούσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ουιφαλούσι, Ζαν, Τσετίν και Μπαλτά.

Οι Φελίπε Μέλο και Σαριόγλου ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι με τους Καζίμ και Στάνκου να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες. Ο Ινάν ανέλαβε χρέη οργανωτή και ενίοτε είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπάρος, που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ με το «καλησπέρα» ο Μιραλάς

Όπως στο προηγούμενο εντός έδρας φιλικό με την Γουλέστ Μπρομ, έτσι και κόντρα στην «Γαλατά» ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ, αφού πριν συμπληρωθούν 32 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι, άνοιξε το σκορ. Ο Φουστέρ με όμορφη κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος φορ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ορμητικός, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να πιέζουν ψηλά, τους αντιπάλους τους και να τους αναγκάζουν σε εύκολα λάθη. Από ένα τέτοιο μάλιστα, λίγο έλειψε οι ερυθρόλευκοι να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 14΄αλλά ο Φουστέρ ενήργησε επιπόλαια και ξόδεψε μια πολύ καλή ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε τον πλήρη έλεγχο και με κινητήριους μοχλούς τους Φέισα και Φουστέρ δημιουργούσε αρκετές προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 25' οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το 2-0, αλλά το πλασέ του Πάντελιτς από επίκαιρη θέση μετά από «τσαφ» του Φουστέρ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μουσλέρα, που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στο 43' άγγιξε το 2-0 όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά 40 μέτρων του Χολέμπας στον Μιραλάς ο Βέλγος, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας θέση αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η Γαλατασαράι μετά το εφιαλτικό πρώτο τέταρτο προϊόντος του χρόνου άρχισε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 15' έχασε την πρώτη της ευκαιρία, ενώ στο 33' ο Σαρίογλου «νικήθηκε» σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Κοστάντσο, που απομάκρυνε σωτήρια

Ξεχώρισε ο Φέισα

Εάν υπήρχε ένα πρόσθετο στοιχείο, που άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν η εν γένει παρουσία του Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Σέρβος μέσος την παρθενική του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού πήγε εξαιρετικά στον ρόλο του αντι- Ιμπαγάσα και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό «κομμάτι.

Η φάση που ... παραλίγο να τινάξει στον αέρα το φιλικό ήταν στο 55' όταν ακυρώθηκε γκολ της Γαλατασαράι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέλο, ο Καζίμ σκόραρε. Η φάση είναι δύσκολη, όμως ο σκόρερ φαίνεται να είναι... ένα πόδι πιο μπροστά από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Αποχώρησε ο Ριέρα

Το άσχημο μαντάτο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε αφορά τον τραυματισμό του Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός αποχώρησε με πόνους στον δικέφαλο, με τους φόβους για θλάση να είναι έντονους και ήρθε να προσθέσει το όνομά του στο πλούσιο ιατρικό δελτίο των «ερυθρόλευκων».

Διαιτητής ήταν ο Γκιόλιας. Κιτρίνισε τους Μανιάτη, Μιραλάς που κινδύνευσε με αποβολή όταν αντέδρασε άσχημα σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μπαλτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μανιάτης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Φέισα (57' Ουρτάδο – 84' Ποτουρίδης), Μιραλάς (66' Γκρμπιτς), Ριέρα (70' Παπάζογλου), Φουστέρ (57' Γέστε), Πάντελιτς (46' Χαβίτο).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Ουιφαλούσι (72΄Μπιρίντσι), Ζαν, Τσετίν (80' Σελάμ), Μπαλτά, Μέλο, Σαριόγλου, Καζίμ, Στάνκου (57' Γιλμάζ), Ινάν (57' Ακμάν), Μπάρος (57' Ελμάντερ).

Πηγή: www.gazzetta.gr