Κόσμος
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 08:17

Εκρηξη σε αμερικανική βάση στο ανατολικό Αφγανιστάν

Δύο Αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν από έκρηξη στην είσοδο αμερικανικής βάσης στο ανατολικό Αφγανιστάν. Λίγο αργότερα Tαλιμπάν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της βάσης στο Γκαρντέζ, της επαρχίας Πάκτια. Λεωφορείο έπεσε σε νάρκη στην επαρχία Χεράτ, 14 νεκροί.

Εκρηξη κατέστρεψε την είσοδο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο ανατολικό Αφγανιστάν προκαλώντας τον θάνατο δύο Αφγανών φρουρών, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος Λίγο αργότερα οι Tαλιμπάν ανακοίνωσαν ότι μία ομάδα τους επετέθη με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της βάσης στο Γκαρντέζ, της επαρχίας Πάκτια.

«Ενας καμικάζι προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον της βάσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά συνελήφθη στην πρώτη πύλη από Αφγανούς φρουρούς. Τότε πυροδότησε τη βόμβα του», δήλωσε αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας. Όπως είπε, τα αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας απέτρεψαν τον δράστη από το να πλήξει τον στόχο του προκαλώντας περισσότερα θύματα.

Στην επαρχία Χεράτ, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο και ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.