Πολιτική
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 15:19

Κ.Στεφανής: Οι συνθήκες νοσηλείας του Ξηρού ήταν ξεκάθαρες

Κατηγορηματικός όσον αφορά την ορθή δεοντολογικά νοσηλεία που είχε ο Σάββας Ξηρός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κ.Στεφανής, ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πιστευτά τα όσα ισχυρίζεται ο αγιογράφος μέσω συνεντεύξεών του από τη φυλακή.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπεισήλθε άλλο άτομο στη νοσηλεία Ξηρού», τόνισε ο κ. Στεφανής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη χορήγηση φαρμάκων στο πλαίσιο της νοσηλείας του Ξηρού είχαν μόνο ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθηγητής Χαράλαμπος Ρούσσος και η ομάδα του.

Ο υπουργός Υγείας και με την ιδιότητά του ως ψυχιάτρου εξήγησε ότι ορισμένα από τα καταπραϋντικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη Μονάδα για να καταστείλουν τον ασθενή, προκειμένου να μπορούν να γίνονται με ευκολία οι ιατρικές πράξεις, αλλά και η βυθιότητα στην οποία επέρχεται μπορούν να δημιουργήσουν συγχυτικές σκέψεις, οι οποίες όμως, δεν είναι ικανές να αλλοιώσουν σε καμία περίπτωση τη λογική ενός ανθρώπου. Δηλαδή, δεν αλλάζουν την προσωπικότητα, κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, τέλος, ότι ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι θα ξαναγυρίσει στο νοσοκομείο, προκειμένου να γίνουν επιπλέον ιατρικές πράξεις.