Αθλητικά
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 10:16

Στην τελική ευθεία τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού

Μια ανάσα από την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Γκανέζου Μακούν, είναι ο Ολυμπιακός την ώρα που στο μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων» για τη θέση του αμυντικού χαφ παραμένουν οι Ορμπαΐθ και Εστράδα, με τον τελευταίο να δηλώνει πρόθυμος να έρθει στον Πειραιά.

Μια ανάσα από την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Γκανέζου Μακούν, είναι ο Ολυμπιακός την ώρα που στο μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων» για τη θέση του αμυντικού χαφ παραμένουν οι Ορμπαΐθ και Εστράδα, με τον τελευταίο να δηλώνει πρόθυμος να έρθει στον Πειραιά. Ο Όλιτς της Μπάγερν προτάθηκε για την επίθεση, περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά.

Στη χθεσινή σύσκεψη της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε αποφασίστηκε η απόκτηση των δύο αμυντικών μέσων αλλά και ενός επιθετικού.

Πρώτος πήρε σειρά ο 28χρονος Γκανέζος Μακούν για τον οποίο ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι στις τελικές επαφές με την Αστον Βίλα κι ενώ τα έχει βρει σε όλα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Οι Αγγλοι διαπραγματεύονται κυρίως την οψιόν αγοράς τους 28χρονου Γκανέζου και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Πρωταθλητές πρέπει να ξοδέψουν συνολικά κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουν το κόστος δανεισμού του παίκτη και τις απαιτήσεις του.

Όσον αφορά τον δεύτερο χαφ, αυτός πρόκειται να είναι ο Πάμπλο Ορμπαΐθ με τους «ερυθρολεύκους» να περιμένουν την αποδέσμευση του Ουρτάδο, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ξαμάξ ή την Βαγιεκάνο. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ουρτάδο αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές με τον 32χρονο Ορμπαΐθ, με τις απολαβές του στις 800.000 ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γαύρος», υπάρχει και η εναλλακτική λύση του Ένχελαρ.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Χιλιανού Μάρκο Εστράδα μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού όπως και την επιθυμία του πελάτη του να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του παίκτη με την πλευρά της Μονπελιέ, κατά την οποία θα κριθεί και το μέλλον του Χιλιανού μέσου.

Μαρινάκης για επιθετικό

Το θέμα του επιθετικού έχει αναλάβει προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος θέλει να φέρει στο Λιμάνι ένα δυνατό όνομα. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Ίβιτσα Όλιτς της Μπάγερν που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, καθώς δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Μονάχου. Οι Βαυαροί δεν έχουν πρόβλημα να αφήσουν μέχρι και ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή, με τον Όλιτς πάντως να αξιώνει το κασέ του κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Πάντως και Λουίς Γκαρσία της Εσπανιόλ είναι μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται.

Στο προσκήνιο και πάλι ο Αμπντούν

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής» πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό βρίσκεται και ο Αλγερινός άσος της Καβάλας Τζαμάλ Αμπντούν.