Κόσμος
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011 22:57

Ασαντ: Εκλογές το Φεβρουάριο του 2012

Πεπεισμένος ότι οι ταραχές στη Συρία θα τεθούν τελικά υπό έλεγχο εμφανίστηκε ο πρόεδρος Ασαντ, χαρακτηρίζοντας εξάλλου «άνευ αξίας» τα αιτήματα των Δυτικών για αποχώρησή του από την εξουσία. Όπως είπε, αναμένει να γίνουν βουλευτικές εκλογές στη χώρα του το Φεβρουάριο του 2012.

Πεπεισμένος ότι οι ταραχές στη Συρία θα τεθούν τελικά υπό έλεγχο εμφανίστηκε ο πρόεδρος Ασαντ, χαρακτηρίζοντας εξάλλου «άνευ αξίας» τα αιτήματα των Δυτικών για αποχώρησή του από την εξουσία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε πως αναμένει να γίνουν βουλευτικές εκλογές στη χώρα του το Φεβρουάριο του 2012 έπειτα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν σε άλλες πολιτικές ομάδες, εκτός από το κόμμα του Μπάαθ, να πάρουν μέρος. «Η προβλεπόμενη περίοδος για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», ανέφερε, «είναι ο Φεβρουάριος του 2012».

Αναφερόμενος στα συνεχιζόμενα αιματηρά επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Συρίας, ο Μπασάρ Αλ Ασαντ παραδέχθηκε αφενός ότι «οι ταραχές έχουν αποκτήσει έναν πιο μαχητικό χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε όμως πεπεισμένος ότι μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο.

«Όσον αφορά την κατάσταση της ασφάλειας, (οι ταραχές) έχουν αποκτήσει έναν πιο μαχητικό χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα από την περασμένη Παρασκευή. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε (...) Δεν ανησυχώ», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη συριακή τηλεόραση

Σχολιάζοντας εξάλλου τις εκκλήσεις να αποχωρήσει από την εξουσία -και ειδικά αυτή της Ουάσινγκτον- ο πρόεδρος Ασαντ έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι τις αγνοεί:

«Με την αποχή μας από μια αντίδραση, τους λέμε ότι οι δηλώσεις τους είναι άνευ αξίας ... Αυτού του είδους οι δηλώσεις δεν θα πρέπει να γίνονται για έναν πρόεδρο που έχει επιλεγεί από το συριακό λαό και ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί από τη Δύση, έναν πρόεδρο που δεν επινοήθηκε στις ΗΠΑ».