Πολιτιστικά
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 12:04

«Δούλες» και «Μοναξιά στην άγρια Δύση» στο Θέατρο Γιώργου Αρμένη

Οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ και η «Μοναξιά στην άγρια Δύση» του Μάρτιν Μακντόνα θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Αρμένη τη θεατρική περίοδο 2011- 2012.

Οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ και η «Μοναξιά στην άγρια Δύση» του Μάρτιν Μακντόνα θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Αρμένη τη θεατρική περίοδο 2011- 2012.

Οι «Δούλες», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Έφης Μουρίκη, θα παρουσιάζονται από Τετάρτη έως Κυριακή και η «Μοναξιά στην άγρια Δύση» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λίγα λόγια για το έργο «Δούλες»

Δύο αδελφές, που είναι υπηρέτριες, η Σολάνζ και η Κλαίρ, σχεδιάζουν τον φόνο της κυρίας τους. Παρασύρονται σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και εθίζονται στην αλλαγή ρόλων. Γίνεται η καθεμιά τους κυρία, για να χαρούν το μεγαλείο της εξουσίας και να ταπεινώσει η καθεμιά τους με την σειρά της την άλλη. Αγαπούν και μισούν θανάσιμα την κυρία και τους ίδιους τους εαυτούς τους και εγκλωβίζονται σε μια φαντασίωση αλλαγής προσώπων και ταυτοτήτων, που τις οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Με τους Κατερίνα Παπουτσάκη, Έφη Μουρίκη, Μάρα Μοτάκη.

Λίγα λόγια για το έργο «Μοναξιά στην άγρια Δύση»

Δύο Ιρλανδοί αδελφοί, ο Κόλμαν και ο Βαλέν, ζουν μαζί στο πατρικό τους σπίτι. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα τους από τον μεγάλο αδελφό (Κόλμαν), έχουν μοναδικό σκοπό να πληγώνει ο ένας τον άλλο. Οι προσπάθειες του ιερέα Γουέλς και της μικρής Γκερλήν να συμφιλιώσουν τα δύο αδέλφια δεν καρποφορούν. Έτσι οι δύο οδηγούνται σε ένα μονόδρομο πρωτοφανούς αντιπαλότητας. Το τέλος είναι σκληρό και για τους δύο.

Με τους Τίτο Λίτινα, Γιώργο Πολυχρονόπουλο, Πέτρο Γούτη, Μελίνα Χιλέλη.

Πληροφορίες

Από τον Οκτώβριο 2011

Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια