Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 12:32

Χ.Α.: Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πτώση άνω του 1% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. λόγω νέων πιέσεων στον κάδο των τραπεζών. Παράλληλα, διευρύνονται οι απώλειες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Σε νέο ιστορικό υψηλό η απόδοση του 2ετούς ομολόγου.

Πτώση άνω του 1% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος έπεσε κάτω από τις 900 μονάδες.

Νέες πιέσεις ασκούνται στον κάδο των τραπεζών, ενώ παράλληλα διευρύνονται οι απώλειες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

O γενικός δείκτης αυτή την ώρα (12:32) υποχωρεί κατά 1,4%, στις 898,36 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ υποχωρούν κατά 4,75% και 2,35% αντιστοίχως. Η ΕΤΕ σημειώνει πτώση 0,31%.

«Στην παραμικρή άνοδο της αγοράς υπάρχουν επενδυτές που αρχίζουν να πωλούν. Αυτό έγινε και σήμερα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Ο αδύναμος κρίκος παραμένουν οι τράπεζες. Έχουν μπροστά τους την έκθεση της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια και τις επιπτώσεις από τη συμμετοχή τους στο PSI. Οι επενδυτές φοβούνται ότι και από τα δύο θα μπορούσαν να προκύψουν χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το υψηλότερο επίπεδο πoυ σημειώθηκε ποτέ στην ευρωζώνη από τη δημιουργία της το 1999 κατέγραψε σήμερα η απόδοση του διετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου.

Η απόδοση του διετούς τίτλου αυξήθηκε κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες στο 42%. Παράλληλα αυξήθηκε και τo κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών, κατά 106 μονάδες βάσης στις 2.200, σύμφωνα με το Markit.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 51 μονάδες βάσης (51 εκατοστά της ποσοστιαίας μονάδας) στο 17,93%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου.