Πολιτική
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 23:23

Σε ύφεση τα περισσότερα πύρινα μέτωπα

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στη Λευκίμη Έβρου, το Κοιλιώμενο Ζακύνθου και τη Γαβρολίμνη. Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Τρίπολη και στη Χρυσοβίτσα Αιτωλοακαρνανίας. Σε εξέλιξη οι φωτιές στα Φυτά Χίου και τη Μαλαισιάδα Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς όμως να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στη Λευκίμη Έβρου, το Κοιλιώμενο Ζακύνθου και τη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, μετά τη συνεχή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα πύρινα μέτωπα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από το απόγευμα και η μεγάλη πυρκαγιά στην Τρίπολη, ενώ το βράδυ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στη Χρυσοβίτσα Αιτωλοακαρνανίας. Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στα Φυτά Χίου και τη Μαλαισιάδα Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς όμως να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στη Λευκίμη του Έβρου περισσότερα από 70.000 στέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών έγιναν στάχτη, ενώ και στην Τρίπολη έχουν καεί 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, η πολιτική προστασία του δήμου με τους αντιδημάρχους Γιώργο Καρλή και Ζαφείρη Μπισιούλη, βρίσκεται στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για συνδρομή στους πληγέντες, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Παράλληλα συνεργείο του δήμου Τρίπολης με επικεφαλής τον ιατρό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σαμαρτζή μεταφέρει και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν στύλους που κάηκαν προκειμένου να προφθάσουν το βράδυ να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό τα χωριά στην πληγείσα περιοχή.