Πολιτική
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 22:17

Συμπλοκή μεταξύ οπαδών στα Πετράλωνα με τρεις τραυματίες

Τρία άτομα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ομάδας ατόμων στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα. Ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στον «Ευαγγελισμό». Δήλωση Αν. Λοβέρδου.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο μετά από επίθεση ομάδας ατόμων στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στη λέσχη φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Κυριαδών 141, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στις 21:55 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τρεις άνδρες νεαρής ηλικίας μετά από συμπλοκή οπαδών στα Πετράλωνα. Ο πρώτος έφερε θλαστικό τραύμα στην πλάτη και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο. Ο δεύτερος έφερε τραύμα στη θωρακική χώρα και ο τρίτος τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Οι δυο τελευταίοι θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση τους είναι σταθερή.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται αιματηρά επεισόδια, εντός και εκτός γηπέδων, που μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν παραπέμπουν».

«Για ακόμη μία φορά, παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. Ποιος θα ήθελε να βρίσκεται τώρα στη θέση των γονιών και των οικείων των δύο παιδιών;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, παράγοντες, φιλάθλους και Μ.Μ.Ε, το σημερινό περιστατικό να είναι και το τελευταίο. «Ως Πολιτεία, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της», υπογράμμισε.

Από το σημείο της συμπλοκής προσήχθησαν τρία άτομα, ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.