Κόσμος
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 11:56

Στα χέρια των αντικαθεστωτικών ο Λίβυος ΥΠΕΞ

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν τον υπουργό Εξωτερικών του Καντάφι, Αμπντελαϊντί Ομπεϊντί. Στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, στην έρημο, έχει καταφύγει ο Μουαμάρ Καντάφι. Ζωντανή, σύμφωνα με Λίβυο γιατρό, η υιοθετημένη κόρη του, Χάνα, που θεωρείτο ότι είχε σκοτωθεί σε αμερικανικό βομβαρδισμό το 1986.

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν τον υπουργό Εξωτερικών του Καντάφι, Αμπντελαϊντί Ομπεϊντί, ενώ ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι εκτιμάται ότι βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, περίπου 150 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στην έρημο.

Ο συντονιστής της αίθουσας στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Τρίπολη, Αμπντέλ Μαζίντ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «κάποιος στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη» είπε πως ο Καντάφι πήγε εκεί μαζί με τον γιο του, τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ, και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα αλ-Σενούσι τρεις ημέρες αφότου έπεσε η Τρίπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα Λίβυος γιατρός δήλωσε στο Sky News ότι η κόρη του συνταγματάρχη Καντάφι, που θεωρείτο ότι είχε σκοτωθεί το 1986 σε αεροπορική επιδρομή των Αμερικανών, είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της.

Ο Καντάφι είχε δείξει τότε μία φωτογραφία του νεκρού παιδιού του λίγο μετά το βομβαρδισμό του συγκροτήματός του πριν από 25 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για την πρόσφατα υιοθετημένη κόρη του Χάνα.

Ωστόσο ο δρ Γκασέμ ΜΠαρούνι ισχυρίζεται ότι η Χάνα, η οποία φέρεται να εμφανίζεται σε φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης μίας με τον Νέλσον Μαντέλα, εργαζόταν στο νοσοκομείο του στην Τρίπολη.