Πολιτιστικά
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 16:01

Σεμινάρια λογοτεχνίας από τον Αλέξη Σταμάτη

«H Μάγισσα Τέχνη» είναι ο τίτλος του σεμιναρίου λογοτεχνίας, που θα διδάξει ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Κολλέγιο στο Ψυχικό από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για 14 εβδομαδιαίες.

Γιατί μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες; Γιατί διαβάζουμε; Απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσει να δώσει ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης στο σεμινάριο λογοτεχνίας «H Μάγισσα Τέχνη», που θα διδάξει στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Κολλέγιο στο Ψυχικό, από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για 14 εβδομαδιαίες.

Το μάθημα προσφέρει μια εξοικείωση με τον μαγικό κόσμο της μυθοπλασίας, και προσφέροντας μια ανοιχτή θεά στον κόσμο της γραφής. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην εξερεύνηση της λογοτεχνίας όχι μόνο μέσα από μια σειρά γενικά αποδεκτών κανόνων, αλλά από μέσα από το ίδιο της το ζωτικό υλικό, μέσα από την εμπειρία ενός συγγραφέα.

Οι 14 ενότητες του μαθήματος περιλαμβάνουν θέματα όπως η «κουζίνα του συγγραφέα», εισαγωγή στην Αφηγηματική δομή και την Αφηγηματική Τεχνική, το χτίσιμο του «χαρακτήρα», τα λογοτεχνικά είδη, το νέο τοπίο που δημιουργείται με την εξέλιξη της τεχνολογίας στη συγγραφή και την ανάγνωση, αλλά και ενότητες που συνδέουν την Λογοτεχνία με άλλες τέχνες και επιστήμες όπως τον κινηματογράφο, τα μαθηματικά, την ιστορία, αλλά και την λογοτεχνία του προσωπικού βιώματος.

Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν ως καλεσμένοι οι συγγραφείς Στέφανος Δάνδολος, Αχιλλέας Κυριακίδης, Δημήτρης Μαμαλούκας, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θανάσης Χειμωνάς, η κριτικός λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια, και ο εκδότης Αργύρης Καστανιώτης.

Πληροφορίες

Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού, Στεφ. Δέλτα 15, Ψυχικό

Από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 (19:15-20:45) και για 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις