Αθλητικά
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2011 08:16

Στην Πόλη ο Ριέρα

Στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του ο Αλμπερτ Ριέρα, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μετακίνηση του παίκτη του Ολυμπιακού. 4 εκατ. ευρώ προσφέρουν οι Τούρκοι στους «ερυθρόλευκους» και συμβόλαιο τρία + ένα χρόνια με ετήσιες αποδοχές 3,5 εκατ. ευρών στον παίκτη.

Στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του ο Αλμπερτ Ριέρα, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μετακίνηση του παίκτη του Ολυμπιακού.

Υπό τον τίτλο «Ξεκίνησαν επαφές για τον Αλμπερτ Ριέρα», η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης αναφέρει: «Η Γαλατασαράι γνωστοποιεί ότι άρχισε επίσημα διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για τον ποδοσφαιριστή Αλμπερτ Ριέρα. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει καινούρια ανακοίνωση».

Με αυτόν τον τρόπο, οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία που τους θέλει να είναι κοντά στην απόκτηση του Ισπανού αριστερού χαφ του Ολυμπιακού, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Γαλατά είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει δικό της τον Ριέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρει λίγο παραπάνω από 4 εκατ. ευρώ και ενώ η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία εκπνέει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλμπερτ Ριέρα βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με στόχο να πιέσει για να γίνει η μεταγραφή. Η Γαλατά τού προσφέρει πολύ καλό συμβόλαιο (τρία + ένα χρόνια με ετήσιες αποδοχές 3,5 εκατ. ευρώ) και ο Ισπανός χαφ θέλει πολύ να μετακινηθεί στον τουρκικό σύλλογο.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας αρχικώς του τόνισαν πως υπολογίζεται από τον προπονητή και την ομάδα και πως δεν προτίθενται να τον παραχωρήσουν στην παρούσα φάση. Παράλληλα ο Βαλβέρδε ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όμως οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά καταλήξει σε συμφωνία (καθώς το ύψος της πρότασης των Τούρκων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αρνητική απάντηση...) και πως ο Ισπανός είναι πλέον μία... ανάσα από το να κλείσει στη Γαλατά.

Όπως όλα δείχνουν, απομένουν πια οι σχετικές ανακοινώσεις. Η μόνη περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα είναι να κάνει πίσω ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι επαφές των δύο ομάδων πάντως επρόκειτο να συνεχιστούν μέχρι αργά προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Θα κινηθεί για φορ

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός, εφόσον τελικώς ο Ριέρα αποτελέσει παρελθόν, πρόκειται να κινηθεί για επιθετικό. Αλλωστε ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει επίμονα έναν στράικερ και φαίνεται πως μετά από αυτήν την εξέλιξη η διοίκηση της ΠΑΕ θα του ικανοποιήσει την επιθυμία του.

πηγή: gazzetta.gr