Πολιτική
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 09:07

H ατζέντα της ημέρας

- 11.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης - Πλαισίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις».

- 16.00 Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου,.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και θα ληφθούν αποφάσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στο επίκεντρο τίθεται σειρά νομοσχεδίων που αφορούν στην απελευθέρωση των ταξί, την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στο θέμα των ναρκωτικών.

- Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, στο Βερολίνο, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα των εγγυήσεων αναφορικά με τα δάνεια που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα.

- 17.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το πρόγραμμα έργων αυτεπιστασίας των δήμων.

- Ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα αυθαίρετα, από τη Βουλή. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη, θα ακολουθήσει η προώθηση στη Βουλή, της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα προβλέπει την κατάργηση των πολεοδομιών και της ριζικής αλλαγής του καθεστώτος έκδοσης αδειών.

- Ψήφιση της τροπολογίας για την ανέγερση τζαμιού, χωρητικότητας 350 ατόμων στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

- Δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, ποσού 1.000 εκατ. ευρώ, λήξεως 9 Μαρτίου 2012, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ.

- Με τη νέα ονομαστική αξία, 1.00 ευρώ ανά μετοχή, θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α οι μετοχές της Λιβάνης Α.Ε.

- Αναχώρηση της αποστολής δύο μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Λιβύη για τη μεταφορά 48.000 φιαλών πόσιμου νερού στην Τρίπολη, με επικεφαλής της ομάδας τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

- Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, στην οδό Επταπυργίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Ειδικότερα, προβλήματα θα σημειωθούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ανθέων - Παπανδρέου - Επταπυργίου, σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς, καθώς και σε τμήμα της περιοχής του Αγίου Παύλου.

- Έναρξη των 44ων Βαλκανικών αγώνων ιστιοπλοΐας στην πόλη Ισμίτ της Τουρκίας, με τη συμμετοχή 14 ελληνικών πληρωμάτων σε πέντε κατηγορίες. Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 9/9.

- Σε κυκλοφορία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού τα εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα, με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ, για τους ομίλους του Champions League.

- 21.30 Αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου με τη Λετονία, στη Ρίγα, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

- Στάση εργασίας των δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την ώρα των δελτίων ειδήσεων, προκειμένου να λυθεί το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Η απόφασή τους αναμένεται να επικυρωθεί τις μεσημβρινές ώρες, οπότε και θα συνεδριάσει η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ ώστε να υπάρξει η απαραίτητη συνδικαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με το νόμο.