Αθλητικά
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 00:22

Σάντος: Ο βαθμός μπορεί να φανεί πολύτιμος

Την αισιοδοξία του προσπάθησε να διατηρήσει ο Φερνάντο Σάντος, παρά την ισοπαλία της Εθνικής με τη Λετονία, που τη φέρνει στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Την αισιοδοξία του προσπάθησε να διατηρήσει ο Φερνάντο Σάντος, παρά την ισοπαλία της Εθνικής με τη Λετονία, που τη φέρνει στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι δήλωσε απογοητευμένος για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αλλά τόνισε πως ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί να φανεί εξαιρετικά πολύτιμος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θέλαμε την νίκη. Στο τέλος αποφύγαμε την ήττα. Βέβαια με νίκη κόντρα στην Κροατία αυτός ο βαθμός θα μπορεί να φανεί πολύτιμος. Θέλαμε να κάνουμε μια κατάλληλη στρατηγική για να είμαστε σταθεροί. Είχαμε παίκτες όπως ο Τζιόλης, που δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό να βγάλει όλο το ματς», σχολίασε.

Όσο το τι πήγε λάθος, σχολίασε: «Δεχθήκαμε ένα γκολ από αντεπίθεση και έγιναν πολύπλοκα τα πράγματα. Εκεί κάναμε φάσεις για γκολ αλλά ήταν ματς αντεπιθέσεων, δεν είχαμε τον έλεγχο. Βάλαμε στο ημίχρονο τον Τζιόλη για να πάρουμε το κέντρο και να πιέσουμε και να κάνουν λάθη οι Λετονοί. Κάναμε ένα γκολ αλλά θα μπορούσαμε και δεύτερο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου γιατί τα έδωσαν όλα. Η καρδιά ήταν πάνω από το μυαλό και αυτό φάνηκε στο τέλος, όπου δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε πολύ πάθος που μάλλον μας στέρησε την καθαρότητα που θέλαμε».

Στην άσχημη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απέδωσε ο Γιάννης Ζαραδούκας την ισοπαλία.

«Πιστεύω ότι ένα ημίχρονο το χάσαμε έτσι. Στο Β' μέρος δείξαμε τι ομάδα έχουμε. Βάλαμε ένα γκολ αλλά δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε ένα δεύτερο για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε αρχικά για να προσθέσει:

«Δεν είναι άσχημο να παίρνεις τέσσερις βαθμούς από δύο ματς. Τώρα θα τα παίξουμε όλα για όλα με την Κροατία για τη νίκη και την πρόκριση. Σίγουρα είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην Εθνική από μία ομάδα, καθώς έχεις να κάνεις με παίκτες πρώτης γραμμής που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν μεγάλη εμπειρία».

Την ίδια γνώμη φάνηκε να έχει και ο Γιάννης Μανιάτης.

«Θα μπορούσαμε να μπούμε πιο δυνατά και να μην δεχόμασταν το γκολ. Αν ήμασταν αλλιώς θα παίρναμε την νίκη. Όπως έγινε στο τέλος που προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο γκολ. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στα αποδυτήρια και εμείς που ήμασταν στον πάγκο, να πούμε ότι δεν έγινε κάτι. Για αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο δυνατοί. Και η ισοπαλία όπως ήρθε είναι καλό αποτέλεσμα. Τώρα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Με νίκη επί της Κροατίας θα είμαστε με το ένα πόδι στο Euro».