Πολιτική
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 09:15

Η ατζέντα της ημέρας

- 12.00 έως 16.00 Εκτός λειτουργίας το Αττικό Μετρό και ο ΗΣΑΠ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

- Η απόφαση του γερμανικού Ανώτατου Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου που συμφωνήθηκε στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου.

- 11.00 έως τις 15.00 Στάση εργασίας των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με αίτημα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε. Ο Αθηνών – Πατρών με ολιγόλεπτη διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων στο 78ο χλμ, και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, στις 8.00, με διάρκεια 10 λεπτών.

- Υποδοχή της Εθνικής ομάδας πόλο των νεανίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδρίτη, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό μέγαρο.

- 16.30 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας από συνδικάτα εργαζομένων που τίθενται εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

- Ψήφιση της τροπολογίας για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό, έπειτα από αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ για ονομαστική ψηφοφορία.

- Επίσκεψη του γενικού γραμματέα του αραβικού συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αραμπι στη Συρία. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, σκοπός της επίσκεψής του είναι να μεταφέρει στο συριακό καθεστώς τις ανησυχίες των αραβικών χωρών σχετικά με τη βίαιη καταστολή από τη συριακή κυβέρνηση, των διαδηλώσεων κατά της εξουσίας του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

- Κατάθεση των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, του αντισυνταγματάρχη Νίκου Γεωργιάδη και του συνταγματάρχη Λάμπρου Λάμπρου, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώπιον της υπό τον Πόλυ Πολυβίου ερευνητικής επιτροπής για τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

- 19.00 Διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης διαιτητών από την ΕΔ/ΕΠΣΑ, στα γραφεία του συνδέσμου διαιτητών. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας όλοι οι διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας θα πρέπει να πιστοποιηθούν, μέσα από σύστημα γραπτών εξετάσεων, σε θέματα κανόνων του παιχνιδιού, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες αρμοδιότητος της ΕΠΣ Αχαΐας.

- Έως και σήμερα η προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Ασημάκη Φωτήλα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μεσολογγίου και Παναχαϊκού στην Πάτρα, λόγω επειγουσών εργασιών στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ.

- Σε κυκλοφορία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα της Παρασκευής με αντίπαλο τον ΟΦΗ, στο Καραϊσκάκη.

- 21.00 Συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Αλσος Βεΐκου, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Γαλατσίου.

- 21.30 Συναυλία του συγκροτήματος Πυξ Λαξ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη.

- 21.30 Συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη μαζί με τη Νατάσα Μποφίλιου, τον Κωστή Μαραβέγια, τον Πάνο Μουζουράκη και τους Imam Baildi, στο Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στο Βύρωνα.