Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 09:53

CSU: Δεν αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μπορούν να πετύχουν εξέφρασε ο Χορστ Ζεχόφερ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Γερμανίας. Δεν απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη.

Την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μπορούν να πετύχουν εξέφρασε ο Χορστ Ζεχόφερ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, ενός εκ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας δεν απέκλεισε πάντως την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πιθανότητα αυτή, είπε: «Δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να αποκλειστεί αλλά υπολογίζω στην επιτυχία του δρόμου που ακολουθεί (η Ελλάδα) και των προσπαθειών προσαρμογής».

Ο Ζεχόφερ προειδοποίησε πάντως ότι δεν μπορεί να χορηγείται οικονομική βοήθεια, αν οι υπερχρεωμένες χώρες δεν κάνουν από την πλευρά τους ό,τι χρειάζεται.

Πηγή: Reuters