Πολιτική
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 12:28

Επαφές Δ. Δόλλη με την ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Λιβύη

Επαφές με την ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης που μετέβη στη βορειοαφρικανική χώρα με ομάδα στελεχών του υπουργείου. Η ελληνική αποστολή έφθασε στην Τρίπολη με δύο C-130, μεταφέροντας 4 τόνους (48.000 φιάλες) πόσιμου νερού.

Επαφές με την ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης που μετέβη στη βορειοαφρικανική χώρα με ομάδα στελεχών του υπουργείου. Η ελληνική αποστολή έφθασε στην Τρίπολη με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας 4 τόνους (48.000 φιάλες) πόσιμου νερού.

Κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Ζαλί, τον αντιπρόεδρο Αμπντούλ Χαφίζ Γκόγκα και τον αρμόδιο επί πολιτικών θεμάτων Φατχί Μπαζαά, ο κ. Δόλλης έστειλε σαφές μήνυμα ότι Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό του λιβυκού λαού και εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα βήματα για τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Τρίπολης, αλλά και για την συνεργασία σε άλλους τομείς όπως την υγεία, τον τουρισμό και την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βοήθεια της χώρας μας και τη μελλοντική συνεργασία σε πολλούς τομείς, επισημαίνοντας τους στενούς ιστορικούς δεσμούς και τις σχέσεις καλή γειτονίας που πάντα συνέδεαν τις δύο χώρες. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη εκδημοκρατισμού της Λιβύης, μέσα από ειρηνικές εκλογές για ένα μέλλον που θα εμπεριέχει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Δόλλης είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο και άλλα μέλη της ελληνικής παροικίας στο ελληνικό σχολείο στη Βεγγάζη.