Πολιτική
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 15:32

ΕΛΣΤΑΤ: Κλήση όλων των μελών του δ.σ. ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κλήση και των επτά μελών του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επείγουσα επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την κλήση και των επτά μελών του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επείγουσα επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση έχει κληθεί μόνο ο πρόεδρος της Αρχής κ. Γεωργίου (σ.σ. ο οποίος και παρέμεινε στη θέση του) και όχι τα υπόλοιπα υπό αποπομπή μέλη του δ.σ..

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν αδιανόητο και προκλητικό να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής μόνο ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και όχι και τα επτά μέλη που συγκροτούν το δ.σ. Αρχής, όπως προβλέπει το άρθρο 12 του ν. 3832/2010 (οι πέντε προς αποπομπή με την τροπολογία του υπουργού Οικονομικών και οι δύο που παραμένουν, ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων).

«Η έγκαιρη κλήση του συνόλου του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ και η παροχή εξηγήσεων ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το έργο της αρχής και τις καταγγελίες το συνοδεύουν, υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας και εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του ελληνικού λαού. Παρακαλούμε, όπως ανταποκριθείτε στο αίτημα μας που συνιστά στοιχειώδη υποχρέωση εύρυθμης λειτουργίας, προκειμένου η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων να διαφυλάξει το κύρος και την αμεροληψία της», καταλήγουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Λαφαζάνης και Παπαδημούλης.