Πολιτική
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις προβλέπει για σήεμρα στη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακά, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια χώρα. Στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι, θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί, που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.