Κόσμος
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 10:18

Προσφυγή στο ΔΠΔ για ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σκοπεύει να προσφύγει μία Λίβυα ψυχολόγος, ζητώντας να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι και των γιων του για βιασμούς γυναικών, σύμφωνα με τους Sunday Times της Μάλτας.

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης σκοπεύει να προσφύγει μία Λίβυα ψυχολόγος από τη Βεγγάζη, ζητώντας να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι και των γιων του για βιασμούς γυναικών, σύμφωνα με τους Sunday Times της Μάλτας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Σέχαμ Σεργκέουα θα καταθέσει στο δικαστήριο στη Χάγη για τους βιασμούς που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ο πρώην ηγέτης της Λιβύης και οι γιοι του.

Η Σεργκέουα δήλωσε στην εφημερίδα ότι πέντε γυναίκες που εργάζονταν ως προσωπικοί φρουροί ασφαλείας του Καντάφι συμφώνησαν να καταθέσουν ότι τις βίαζε συστηματικά ο συνταγματάρχης και οι γιοι του.

Στις 27 Ιουνίου, το ΔΠΔ εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του Καντάφι, του μεγαλύτερου γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα Αλ Σενούσι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Σεργκέουα αναμένεται να καταθέσει στο ΔΠΔ το φάκελο για τους βιασμούς εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.