Πολιτική
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 09:26

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Απεργιακό δελτίο:

- Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό η Αθήνα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του προαστιακού.

- 48ωρη απεργία των εφοριακών, τελωνιακών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 στη Βουλή έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς των αστυνομικών.

- Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι με δίκυκλα, αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα).

- 11.00 Παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή

- 20.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συμμετέχει και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γερμανικής Βιομηχανίας, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI)

- 12.00 Συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε στην Ουάσιγκτον.

- 12.00 Εκδήλωση – ημερίδα της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», κατά την οποία θα παρουσιασθούν τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ έτους 2011 για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση και θα γίνουν εισηγήσεις με θέμα «Το Μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και οι Εργαζόμενοι».

- 13.00 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τo Προεδρείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο θα συνοδεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (Βόλος) , στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών (Ουγγαρία), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων (Λίμα), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων(Βελιγράδι), και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων (Ουγγαρία), καθώς και τους διακριθέντες αθλητές στα πρόσφατα Παγκόσμια Κύπελλα Ενόργανης Γυμναστικής, τους οποίους θα συνοδεύει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

- 14.00 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το οποίο θα συνοδεύει μαθητές και φοιτητές διακριθέντες σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, καθώς και τους φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που βραβεύτηκαν στο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό I.M.C.

- Μετάβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, κ. Ρέσλερ, καθώς και με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, κ. Στάινμαγερ, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιείται για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας».

Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν οι τρόποι τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών.

- 16.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου για το νομοσχέδιο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις».

- 19.00 Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

- 10.00 Συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των Δημοσίων Νοσοκομείων και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών την 1η Οκτωβρίου.

- Έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

- Παροχή διευκολύνσεων από το στρατό στους νέους που άρχισαν να από σήμερα 26/9 και μέχρι τις 29/9 να κατατάσσονται σε Κέντρα Νεοσυλλέκτων και αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, λόγω των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξής τους και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική ή αστυνομική αρχή για να δηλώσουν τους λόγους αδυναμίας και να παραταθεί η κατάταξή τους.

Επίσης σε όσους φθάνουν στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου από τα νησιά παρέχεται η διευκόλυνση για τη μετακίνησή τους προς τα κέντρα κατάταξης ή αφετηρίες συγκοινωνιακών μέσων (ΚΤΕΛ-ΟΣΕ), με χρησιμοποίηση στρατιωτικών λεωφορείων.

- 14.00 Η κλήρωση της Γ’ Φάσης του κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2011-2012 στα γραφεία της ΕΟΚ.

- 14.00 Εκδίκαση από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ των αιτήσεων των ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός, κατά των αποφάσεων της επιτροπής εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.