Πολιτική
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα απο νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 17 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 19 έως 30

βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη τιμή, θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική, η προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 εως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.