Αθλητικά
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 20:15

Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κώστας Μανωλάς λύτρωσε την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το γκολ με το οποίο επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που διατηρεί για την ώρα τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κώστας Μανωλάς λύτρωσε την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το γκολ με το οποίο επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που διατηρεί για την ώρα τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης.

Ο νεαρός αμυντικός, παρά τα πολλά νεύρα που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το γεγονός πως δεν του δόθηκε πέναλτι στο 61' (σπρώχθηκε μέσα στην περιοχή), είχε την ψυχραιμία στην τελευταία ουσιαστικά φάση της ομάδας του να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους. Με τα δυο λεπτά του επιπλέον χρόνου να έχουν συμπληρωθεί και το παιχνίδι να μπαίνει στο τρίτο και τελευταίο όλα συνηγορούσαν στο ότι πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Ο Μανωλάς, όμως, είχε άλλη γνώμη. Σε κόρνερ με εκτελεστή τον Γκερέιρο κατάφερε να ξεφύγει του προσωπικού του αντιπάλου και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, μέσα στα έξαλλα πανηγύρια όλων των ποδοσφαιριστών της Ένωσης και του τεχνικού της επιτελείου, ο Μανωλάς έτρεξε προς την μεριά του προπονητή του, τον οποίον και αγκάλιασε για ώρα, αφιερώνοντάς του το γκολ. Η κίνηση αυτή δείχνει πως παρά τα όσα γράφονται περί απομάκρυνσης του Ισπανού, στο εσωτερικό τουλάχιστον του ποδοσφαιρικού τμήματος οι παίκτες βρίσκονται στο πλευρό του.

Πάντως, η εικόνα των κιτρινόμαυρων κάθε άλλο παρά καλή ήταν για ακόμα μια φορά. Γενικότερα το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, που θα την έκαναν να ισχυριστεί ότι άξιζε τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο, πως σημειώθηκαν μόλις έξι τελικές προσπάθειες.

Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε αρκετά ευδιάθετος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά το παιχνίδι έχανε σε ρυθμό και οι δυο αντίπαλοι έδειχναν ανίκανοι να παρουσιάσουν μια ορθή επιθετική λειτουργία. Φάσεις έβγαιναν με το ζόρι και μετά το ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο πως ένα γκολ θα ήταν αρκετό για να κρίνει τον νικητή.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ένταση προκλήθηκε από οπαδούς των κυανέρυθρων, που επιτέθηκαν στο μπουθ όπου βρισκόντουσαν οι διοικούντες της ΑΕΚ. Για να αποχωρήσουν οι τελευταίοι χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος, Βάργκας, Λεονάρντο (Σιαλμάς 36'), Λυμπερόπουλος (Γκερέιρο 70'), Κάρλος (Γκουντγιόνσεν 68'), Μπελέκ

Πανιώνιος (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Γιόνσον (Πετκάκης 46'), Όμο, Κουμορτζί, Σάμαρης (Ριέρα 46'), Εστογιανόφ, Κούτσι, Γουνδουλάκης (Μιλοβάνοβιτς 70')

Δήλωσαν:

Τάκης Λεμονής (προπονητής Πανιωνίου): «Είναι αρνητική έκπληξη το αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Δεν αξίζαμε να χάσουμε, αλλά δεν αξίζαμε και να κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ νευρικό το παιχνίδι. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αρκετά, αλλά μας έλειψαν οι τελικές πάσες. Στη φάση του γκολ δεν αντιδράσαμε καθόλου καλά στη γωνία της μικρής περιοχής και αυτό μας στοίχισε».

Μανόλο Χιμένεθ (προπονητής ΑΕΚ): «Δεν αληθεύει ότι τους είπα να παίξουν για εμένα. Ότι λέμε υποτίθεται πως μένει μεταξύ μας. Αν κάποιος το βγάζει προς τα έξω τότε μπράβο του. Πάντα λέω στους παίκτες να προετοιμάζονται κατάλληλα. Τους είπα: "Εσείς ξέρετε πως θα φορέσετε τα παπούτσια σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Οποιοσδήποτε φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια νομίζει ότι μπορεί να παίξει μπάλα, αλλά μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν να το κάνουν. Κάντε το γι εσάς''. Για πρώτη φορά το λέω δημόσια. Για να δείτε πόσοι ψεύτες υπάρχουν. Αυτό που ήθελα από την αρχή ήταν να δημιουργήσω μια οικογένεια. Υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια, αλλά πέρυσι δημιουργήσαμε μια οικογένεια. Δεν σκόπευα να τους κάνω όλους φίλους, αλλά να σέβονται ο ένας τον άλλον και αυτό υπάρχει ακόμα».