Πολιτική
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 09:18

H ατζέντα της ημέρας

H ατζέντα της ημέρας

- 10.30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη ως επικεφαλής γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής.

- 9.00 Συνέχεια του διήμερου Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Divani Apollon Palace, στο Καβούρι, κατά το οποίο θα μιλήσουν ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

- 14.00 Κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ και υπογραφή διμερούς συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας.

- Κλειστές οι Δ.Ο.Υ. ΦΑΒΕ Αθηνών, ΦΑΕΕ Αθηνών και οι Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, εν όψει της διαδικασίας μετάπτωσης δεδομένων, ώστε να λειτουργήσει η Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων από την 10/10/2011.

- Συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, στο Βερολίνο.

- 10.30 Επιχειρηματικό συνέδριο με θέμα «Δυνατότητες Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Ουκρανία», στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

- 11.00 Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη με πρέσβεις της Κίνας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, στο χώρο του υπουργείου.

- 12.00 Επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την έκδοση του «Ερμή», του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, στο Ζάππειο Μέγαρο. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

- 12.00 Συνάντηση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με εκπροσώπους του Σωματείου Ζάχαρης, στον Περισσό.

- 19.30 Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση του Σύριζα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στη Σύρο, με θέμα «Τα αλλεπάλληλα μνημόνια μας οδηγούν στη χρεοκοπία. Υπάρχει διέξοδος; Οι προτάσεις της Αριστεράς». Ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης.

- Επίσκεψη και ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην Πάτρα.

- Κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

- Συνέδριο με θέμα: «Ο Παπαδιαμάντης μεταφράζων και... μεταφραζόμενος», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

- 21.00 Έναρξη των συνολικά 6 συναυλιών – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Nino Rota, με τίτλο «Η Χάρις Αλεξίου στο Σινεμά του Νίνο Ρότα», στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιστισμού Ελληνικός Κόσμος.

- 19.30 Η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών, για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

- 21.45 Ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Κροατίας για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».