Κόσμος
Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2011 22:31

Συμπλοκές με νεκρούς στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησαν Κόπτες χριστιανοί έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο κέντρο του Καΐρου.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Κόπτες χριστιανοί έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο κέντρο του Καΐρου. Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσοι από τα θύματα είναι διαδηλωτές και πόσοι στρατιώτες.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των στρατιωτών που φρουρούσαν το κτήριο της τηλεόρασης. Πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτύρονταν για την καταστροφή μιας εκκλησίας στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου, συμβάν για το οποίο οι χριστιανοί κόπτες κατηγορούν τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.