Πολιτική
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 09:03

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Aπεργίες - συγκεντρώσεις:

- Εκτός λειτουργίας το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και στις μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Κανονικά, τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού καθώς και η κυκλοφορία των ταξί.

- Χωρίς Δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας.

- 12.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

- Συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, με καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών γκαράζ και ΧΥΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

- 24ωρη απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, λόγω της πλήρους υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας τους.

- Στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 13.00 των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής η σημερινή.

Eναρξη λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Μεγάλων Επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Παράλληλα η μετονομασθείσα Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εμπορικών Εταιρειών (Φ.Α.Ε.Ε.) Αθηνών θα λειτουργεί ως Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών.

- 13.00 Συνάντηση της γ.γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και του Κέντρου Πρόληψης, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

- 14.00 Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα «Συντάξεις: Πέρα από τον Πρώτο Πυλώνα», υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel .

- Kλειστή έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η σήραγγα Αρτεμισίου στον κλάδο προς Τρίπολη, λόγω εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού της εξοπλισμού.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται στον κλάδο προς Κόρινθο, με τη διάθεση μίας λωρίδας για κάθε κατεύθυνση.

- 9.00 Η δίκη της Μαρίνας Δημητριάδου, της ιστορικού, στην οποία ο Μανόλης Όθωνας, βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός Δημοσίας Τάξης υπέβαλε μήνυση για εξύβριση, μετά το αυγό που του πέταξε στη μαρίνα Ρεθύμνου, σε αθλητική εκδήλωση την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη.

- Ημερίδα με θέμα « Οι πολιτικές της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας», υπό τη διοργάνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ, στον Πειραιά.

- 13:00 – 18:00 Έναρξη διημερίδας με θέμα «Ελληνο-Γερμανική Ανταλλαγή Εμπειρίας για την Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Αστικά Λύματα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό τη διοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας.

- 18.00 Σύσκεψη με θέμα την κοινή αγροτική πολιτική, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. κ. Κώστας Σκανδαλίδη.

Στη συνάντηση, όπου θα συζητηθούν οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ, έχουν κληθεί οι Πρόεδροι των φορέων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ΠΕΝΑ καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

- 18.00 Ημερίδα για τον Φρίντγιοφ Νάνσεν και το ανθρωπιστικό του έργο κατά την Ελληνική προσφυγική κρίση του 1922 – 1924, στην Ακαδημία Αθηνών, υπό τη διοργάνωση του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και το γραφείο της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

- Κλειστό το γήπεδο του Ρέντη, λόγω εργασιών αντιπλημμυρικής θωράκισης.

- 20.30 Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, με σολίστ τον πιανίστα Γιώργο Λαζαρίδη, κατά την οποία θα παρουσιάστουν έργα των Μπετόβεν και Μότσαρτ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.