Αθλητικά
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 18:20

Σάντος: Στην 11αδα ο Χαριστέας

Φανέλα βασικού αποκάλυψε ότι θα δώσει στον Αγγελο Χαριστέα στην αναμέτρηση με τη Γεωργία ο Φερνάντο Σάντος.

Φανέλα βασικού αποκάλυψε ότι θα δώσει στον Αγγελο Χαριστέα στην αναμέτρηση με τη Γεωργία ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός για πρώτη φορά από τη στιγμή που βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής αποφάσισε να αποκαλύψει τα πλάνα του εν όψει ενός παιχνιδιού, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τιφλίδα ποιος θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γιώργο Σαμαρά στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αντί να απαντήσει συγκεκριμένα στο ερώτημα που του τέθηκε, επέλεξε να γνωστοποιήσει και τους 11 ποδοσφαιριστές που θα χρήσει βασικούς, αποκαλύπτοντας εμμέσως την επιλογή του για τον Χαριστέα. Οι υπόλοιποι 10, άλλωστε, λίγο-πολύ ήταν γνωστοί. Αυτοί είναι οι Τζόρβας, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Στις υπόλοιπες δηλώσεις του ο Σάντος επέμεινε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάει για τη νίκη, έστω και αν του αρκεί για την πρόκριση η ισοπαλία, ενώ τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε άμυνα και επίθεση.

«Δεν παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Παίζουμε για ένα που είναι η πρόκριση. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μας. Δεν πρέπει να πέσουμε σε παγίδα. Αν κατέβουμε για το Χ, θα είναι αλλοίωση της ταυτότητας αυτής της ομάδας», σημείωσε.

«Θα πρέπει να έχουμε προσοχή στα αμυντικά καθήκοντα και να έχουμε σωστή επιθετική λειτουργία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, δουλεμένη, με έναν καλό προπονητή. Καλά οργανωμένη, προσπαθεί να βγάλει την ταυτότητά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους.

Έχοντας αυτό στο μυαλό και ότι θέλουμε να είμαστε στο Euro, θα μπούμε για να πάρουμε τη νίκη, ξέροντας πως και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρώτος στόχος είναι η νίκη», πρόσθεσε.