Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 22:53

Διευκρινίσεις επί του ν/σχ για το γιούαν ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο που καλεί να αυξηθεί η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος, του γιούαν, το οποίο οδεύει προς ψήφιση σήμερα στη Γερουσία, ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο που καλεί να αυξηθεί η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος, του γιούαν, το οποίο οδεύει προς ψήφιση σήμερα στη Γερουσία, ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντορ.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κάντορ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις διασαφηνίσεις αυτές. Απο την πλευρά τους, κοινοβουλευτικοί αναλυτές, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δημόσια αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του προκειμένου, περιοριζόμενη να υπενθυμίζει ότι «κάθε νομοθετική διάταξη, που θα υποχρεώσει την Κίνα να ανατιμήσει το γιούαν», ώστε να αποφύγει εμπορικές κυρώσεις «θα πρέπει να συνάδει με τους κανόνες, που διέπουν τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters